avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... modificare plafon indemnizatie ptr. concediu crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

modificare plafon indemnizatie ptr. concediu crestere copil

Intrebare:
imi puteti spune daca intr-adevar s-a modificat de la 1 ianuarie 2016 legislatia referitoare la plafonul de indemnizatie acordat pe perioada concediului crestere copil?
Am inteles ca s-ar modifica SI pentru cel de-al doilea an de crestere copil, indemnizatia de la max. de 1200 lei - la 3400 lei cat era prevazuta ptr primul an?
Adica, mamele vor putea opta sa stea acasa cu copii 2 ani si nu 1 an, DAR vor fi platite pe parcursul celor 2 ani cu max. 3400 lei.
Imi puteti indica si actul normativ? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:31, 22 Februarie 2016
Deocamdata nu s-a modificat nimic, este numai o varianta de modificare a legislatiei, neaprobata inca in Parlament.
Senatul a votat modificarea legii privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor de până la 2 ani, astfel cine optează pentru primul sau al doilea an ar putea primi minim 600 de lei sau maxim 3400 în primul, iar în al doilea an cel mult 1200, indiferent de opţiune.

1. A votat numai Senatul dar nu este suficient, mai trebuie sa voteze si Camera Deputatilor care are votul decizional.

2. Asa ca mai asteptam putin.
adica nici potrivit noului act legislativ, nu se va putea sta in crestere copil 2 ani cu max. de 3400 lei ptr. AMBII ANI????
adica esti obligat sa stai doar un an, ptr. ca cine isi permite sa stea cu max de 1200 lei????
eu asa auzisem, ca se va putea sta 2 ani cu 3400 lei.
In varianta adoptata de Senat, pentru primul an indemnizatia va fi de maxim 3400 lei si in al doilea va fi de maxim 1200 lei.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil mihaelastefan mihaelastefan Sotul este Subofiter. Poate obtine indemnizatie de crestere copil pe o perioada de 2 ani , ???????? 85% din salariu pe 1 AN sau pe 2 ani? ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul ccc ambii parinti cristina_2013 cristina_2013 Buna seara, Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza indemnizatia fiecarui parinte in situatia in care fiecare va sta acasa cu copilul mai putin de un an. Daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2015-2016 nyusziful nyusziful Buna ziua. Va rog daca ma puteti lamuri in aceasta problema: ma aflu in concediu de sarcina si lauzie, pana in data de 03.12.2015. Urmeaza sa imi depun actele ... (vezi toată discuția)