avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Art. 9, lit. g) din OUG nr. 80/2013 privind taxele ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Art. 9, lit. g) din OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru

La cererea pt. repunerea pe rol, cand suspendarea judecarii se datoreaza partilor, se taxeaza cu 50% din taxa judiciara de timbru, pt. cererea sau actiunea a carei judecare a fost suspendata.
Intrebare: acest 50% este o taxa suplimentara fata de taxa judiciara initiala?
Este o sanctiune pt. suspendarea judecatii?
Cel mai recent răspuns: edigeo44 , utilizator 15:05, 13 Ianuarie 2014
Da, este o taxă suplimentară față de cea deja achitată pentru cererea de chemare în judecată.

Obligarea la plata unei taxe judiciare de timbru nu este o sancțiune. Sancțiunea este chiar suspendarea cauzei. Pentru anumite cereri formulate pe parcursul unui proces sau în legătură cu procesul se datorează taxă judiciară de timbru.
Doamnă Consilier Gabriela ,

Mulţumesc pentru răspuns şi pentru elegnţa acestuia !
Dacă imi veţi permite voi reveni cu alte întrebări legate de un patraj judiciar !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine solicita repunerea cauzei pe rol? baietzika baietzika instanta a suspendat actiunea pt o cerere de interventie intre timp solutionata. cine afce repunerea pe rol instanta sau partile. si se mai plateste iar taxa ... (vezi toată discuția)
Repunerea pe rol a dosarului suspendat cosarpavel cosarpavel Daca un dosar(proces) a fost suspendat in data de 23.09.2010, va rog sa-mi spuneti care este data limita pentru a depune cererea de repunere pe rol.De ... (vezi toată discuția)
Taxa de repunere pe rol proces de partaj Lylyca Lylyca In cazul unui proces de partaj inceput in 2005 in care sunt parata, nu stiu daca reclamantul a platit sau nu, taxa de timbru in functie de valoarea masei ... (vezi toată discuția)