avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca - locul de munca santier in Germania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca - locul de munca santier in Germania

Buna seara,

Cum pot afla informatiile ce trebuie comunicate salariatului si trecute in CIM, care urmeaza a fi angajat in vederea realizarilor unor lucrari de constructii, referitoare la Germania ( reglementari principale legislatia muncii, clima , obiceiuri, conditii de repatriere )? Ce alte particularitati mai presupune o astfel de angajare? Va multumesc anticipat! O seara buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:29, 15 Ianuarie 2014
Art.18 alin.1 C.mun.: In cazul in care persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, urmeaza sa isi desfasoare activitatea in strainatate, angajatorul are obligatia de a-i comunica in timp util, inainte de plecare, informatiile prevazute la art. 17 alin. (3), precum si informatii referitoare la:
a) durata perioadei de munca ce urmeaza sa fie prestata in strainatate;
b) moneda in care vor fi platite drepturile salariale, precum si modalitatile de plata;
c) prestatiile in bani si/sau in natura aferente desfasurarii activitatii in strainatate;
d) conditiile de clima;
e) reglementarile principale din legislatia muncii din acea tara;
f) obiceiurile locului a caror nerespectare i-ar pune in pericol viata, libertatea sau siguranta personala;
g) conditiile de repatriere a lucratorului, dupa caz.

Conditii de munca in Germania
[ link extern ]
Este corect sa se intocmeasca un act aditional de modificare loc de munca, noul loc de munca fiind santierul din Germania, fara delegatie si fara detasare, care sa contina si informatiile Art.18 alin.1 C.mun? Poate sa ramana salariul stabilit in Romania sau trebuie trecut salariul minim obligatoriu valabil in Germania pentru constructii? Multumesc!
Da, este corect sa se incheie act aditional de modificare a locului de munca.

In acest caz, nu cred ca mai poate fi vorba despre detasare. Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
Referitor la salariu, nefiind vorba de detasare parerea mea este ca se poate mentine salariul stabilit initial in cim. Este corect? Problema mea este ca nu stiu ce conditii sunt prevazute in Germania referitoare la salariatii cu astfel de CIM, munca desfasurandu-se in constructii. Multumesc! O zi buna!
Intr-adevar , asa este daca nu se pune problema detasarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model act aditional detasare - formular a1 olden olden BUNA, ma puteti ajuta la un act aditional detasare GERMANIA Am nevoie de un model de act aditional privind delegarea personalului in Germania. Eu am un ... (vezi toată discuția)
Delegare strainatate mai mare de 60 de zile siracusa siracusa Buna ziua! Ma numesc Saia Ionut si va contactez din partea unei societati, profil constructii care are un santier in Austria, si recent m-am lovit de o ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate mircya2 mircya2 daca am o firma de constructii in romania si vreau sa lucrez cu oameni ce sunt angajati la mine , in germania ce acte imi trebuiesc (vezi toată discuția)