Da, aceste aspecte nu ar trebui lasate chiar asa la indemana "legii partilor", trebuiesc precizate undeva. Pentru ca nu stiu mai multe decat cei care au postat inaintea mea, pot totusi sa va dau o idee: voi acolo la universitate nu aveti o forma de organizare studenteasca? Va lasati asa calcati in picioare? Eu nu cred, mai vorbiti in stanga indreapta - vedeti ca fiecare centru universitar are specificul lui, dar o penalizare de 2% pe zi nu aplica nici fratii Camataru, asa ca, i-a puneti de-o discutie pe-acolo.
Aspectul interesant e faptul ca in contract, plata caminului este prezentata ca reprezentand: chiria, cheltuielile si cadrele auxiliare. Insa, de exemplu, universitatea, presupunand ca din cauza mea nu reuseste sa achite cheltuielile la gaz, apa si alte utilitati, ar plati o penalizare de sub 1% pe zi, si asta doar daca ar trece 30 de zile de la data scadenta. Mie insa nu mi se imputa aceiasi regula, desi plata pe care se presupune ca o platesc este predominant constituita din plata cheltuielilor. Eu daca am data scadenta la sfarsitul lunii, platesc 2% pe zi chiar daca am intarziat o singura zi, nu 30(dar nu se specifica clar in contract aceasta clauza, doar mi se pretinde si mi se imputa penalitati). Cu alte cuvinte, fiind specificat in contract ce reprezinta taxa de camin, penalizarile respective mi se pretind mai degraba intr-un mod nejustificat(sau penalitatile pot fi stabilite in mod arbitrar de catre universitate?).
Universitatii, din punct de vedere financiar ii convine sa intarzie cat mai multi cu plata taxei, deoarece respectivii platesc penalitatile de 2%/zi se pretind chiar din prima zi de neplata, iar universitatii i se pretind penalitati doar in a 30-a zi de neplata, si penalitati mult mai mici.
Nu exista nicio reglementare legislativa in ce priveste obligatia de a te purta cu debitorii tai precum se comporta si creditorii tai cu tine?