avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA - declaratii obligatorii (sau nu)
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA - declaratii obligatorii (sau nu)

Buna ziua,
Am solicitat azi de la ANAF niste informatii cu privire la ce declaratii trebuie sa depuna un PFA, neplatitor de TVA, in sistem real si mi s-a raspuns asa:
- declaratia 220 se depune optional si doar insotita de declaratia 200, pana la 31 ianuarie;
- daca nu doresc sa depun declaratia 220, atunci pot sa depun declaratia 200 pana la 25 mai;
- de asemenea, mi s-a spus ca trebuie sa depun declaratia 392 b pana la 25 februarie pentru cifra de afaceri.

As dori sa ma lamuriti daca aceste informatii sunt corecte, sau eu nu m-am exprimat bine si doamna de acolo nu a inteles exact ce am vrut eu sa spun.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tessy , utilizator 09:45, 14 Ianuarie 2014
Da. Acele dari din D112 sunt toate(contributii angajat si angajator) legate de fondul de salarii. Daca nu ati avea salariati, toate acestea nu le-ati plati.
Separat doar pentru pfa platiti impozit pe venit si contributie la sanatate. Pentru ca titularul mai are in alta parte un contract de munca valabil pentru care plateste contributie la sanatate acolo, la pfa nu mai depune D600 si nu mai plateste cas.
Deci nu mai depunem D600. Ok.
Multumesc frumos pentru raspunsuri. O zi buna va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintez pfa, ce datorii salariale am MOCANU DOINA MOCANU DOINA Buna dimineata, Incepand cu luna ianuarie 2014, infiintez un cabinet. Voi avea si o salariata. Va rog sa-mi spuneti, care sunt \\"pasii\\" pe ... (vezi toată discuția)
Contributii obligatorii pfa claudana claudana Buna ziua! Tin contabilitate la un PFA nou infiintat si va rog frumos sa-mi spune-ti ce contributii obligatorii trebuie sa plateasca titularul de PFA. ... (vezi toată discuția)
Lntreprindere individuala - contributii sociale sebilicka sebilicka intreprinzatorul titular al unei intreprinderi individuale fara alt loc de munca ce contributii trebuie sa plateasca? Multumesc. (vezi toată discuția)