avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Spor pentru conditii periculoase de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Spor pentru conditii periculoase de munca

Lucrez intr-un cabinet de pneumoftiziologie si as vrea sa stiu urmatoarele lucruri

1. In baza carei legi sau ordin de ministru se stabileste cuantumul sporului si cit este el dupa normele in vigoare.
2. La care din salarii se calculeaza sporul.-salariu de baza sau salariu de incadrare corespunzator anului 2009 care oricum este sub salariul minim actual

Cu multumiri

[Va rugam nu mai scrieti cu majuscule]
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:56, 14 Ianuarie 2014
Cuantumul sporurilor pentru conditii periculoase de munca se stabileste prin contractul colectiv de munca la nivel de firma si se mentioneaza in contractul individual de munca al salariatului.
In contractul individual de munca se nominalizeaza salariul de baza, negociat, plus sporuri calculate la salariul negociat.
Codul muncii mentioneaza:
-Art. 17 al.(1) Anterior încheierii sau modificării contractului individual de muncă, angajatorul are obligația de a informa persoana selectată în vederea angajării ori, după caz, salariatul,
cu privire la clauzele esențiale pe care intenționează să le înscrie în contract sau să le modifice.
al.(3) Persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, va fi informată cu privire la cel puțin următoarele elemente:
lit. k) salariul de bază, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum și periodicitatea plății salariului la care salariatul are dreptul;
lit. m) indicarea contractului colectiv de muncă ce reglementează condițiile de muncă ale salariatului;
al.(4) Elementele din informarea prevăzută la alin. (3) trebuie să se regăsească și în conținutul contractului individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor pentru orele de noapte saftmiki saftmiki Vreau sa dau muncitorilor spor pentru lucru de noapte de 25%, dar pana acum am dat 15 %.Trebuie facuta o decizie pentru fiecare persoana sau o decizie in care ... (vezi toată discuția)
Incadrare c.o.r. & spor de vechime ContSters275324 ContSters275324 1.Ce lege si articol obliga un angajator sa incadreze un salariat cu coduri C.O.R. avizate de Ministerul muncii din Romania? Eu am activitate de inginer ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a sti Elleny Elleny Care este prevederea legala in baza careia pot solicita sa mi se aduca la cunostinta functia pe care sunt incadrata (pentru ca nu mi s-a dat nici o copie a ... (vezi toată discuția)