avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Anulare card de debit fara anuntarea detinatorului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Anulare card de debit fara anuntarea detinatorului

O banca binecunoscuta(inteleg ca nu e voie a se mentiona nume de persoane fizice/juridice),ofera un produs/card Visa Junior.
Inainte de expirarea termenului de valabilitate,anuleaza cardul,prevalandu-se de o prevedere din contract conform careia,produsul este valabil pana la implinirea varstei de 19 ani a detinatorului.
Banca nu notifica in nici un fel detinatorul,ca urmeaza anularea cardului.
Banca nu inchide si contul curent conex cardului(?),astfel incat,de buna credinta,depun bani in vederea alimentarii acestuia la unul dintre ghiseele bancii.
Mi se remite foaia de depunere,pe care este mentionat clar,"Alim card",fara a mi se comunica faptul ca in acel moment cardul era anulat.
Detinatorul cardului(fiul meu),nu se afla in Romania,fiind student in Anglia.
Cardul e retinut de un ATM,pe teritoriul UK.
Solicitand returnarea banilor din cont la ghiseu,sunt refuzat pe motiv ca nu mai am calitatea de imputernicit,deoarece fiul meu ar fi trebuit ca la implinirea varstei de 18 ani,sa confirme aceasta calitate,printr-un act aditional la contract.
Mentionez ca nu a existat notificare a bancii nici in acest sens.Solicit returnarea banilor prin anularea originalului foii de depunere insotita de declaratie pe propria raspundere,sunt refuzat.
Solicit remiterea banilor prin serviciul de transfer personal direct,de catre banca,catre fiul meu,cu plata de catre mine a comisionului.Sunt iarasi refuzat,cu puerilul motiv ca banii nu sunt pierduti,ca vor fi scosi de fiul meu la reintoarcerea in tara.De ce trebuie platite comisioanele unei banci abuzive in toata aceasta perioada ?
Ma consider prejudiciat,si intentionez sa inaintez o plangere in instanta,avand in vedere ca fiul meu avea urgenta nevoie de suma respectiva,inclusiv pentru motive de ordin medical,lucru pe care il pot proba.
As dori sa stiu daca plangerea mea poate fi considerata intemeiata,va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nicu 68 , utilizator 21:51, 20 Ianuarie 2014
@nicu68 Cu certitudine in contractul de emitere card era mentionat faptul ca la implinirea varstei de 19 ani cardul expira. Daca nu l-ati citit, asta nu inseamna ca banca a comis un abuz, e doar vina dumneavoastra.
Casiera a mentionat in chitanta ceea ce ati cerut dvs. Chitanta nu dovedeste decat ca ati depus bani in contul curent, cu explicatia alimentare card. nimic mai mult.
Doar daca in contractul de emitere card nu se prevede ca acesta expira la implinirea varstei de 19 ani a titlularului, putem spune ca aveti dreptate si puteti da banca in judecata.
Nu stiu cum arata acest faimos VISA JUNIOR, dar in mod normal pe orice card scrie data expirarii in clar, de forma EXP XX /YY une XX reprezinta luna - ultima zi e fapt a lunii calendaristice- iar YY reprezinta ultimii doua cifre ale anului.
Sau expirarea cardului conform datei marcate pe el s-a facut in perioada cand baiatul se afla in Marea Britanie, si atunci vina va apartine - trebuia sa stiti data de expirare a cardului,- sau desi pe card era trecuta o data de expirare mult ulterioara implinirii varstei de 19 ani (prin embosare sau amprentare) cardul a fost blocat prin sistemul informatic al bancii emitente din Romania. In acest caz este vina exclusiva a bancii. Ce scrie pe card la EXP?
Va multumesc ptr.atentia acordata.Este primul raspuns de la cineva cu o gandire logica.Nu ca ceilalti respondenti nu ar poseda asa ceva,dar mesajele lor au"parfum"de apartenenta la partea in culpa in aceasta situatie.
Cardul expira abia in mai 2015.
Am formulat plangerea,mai astept un raspuns din partea bancii luni.Inca se mai gandesc daca rezolva situatia sau nu ! Este incredibil cat amatorism populeaza zone care ar trebui sa aiba un minim de acoperire in domeniul juridic.
Abia astept raspunsul juristului bancii in instanta,cand il voi intreba"CE CARD A ALIMENTAT BANCA ?"asa cum scrie in ordinul de incasare !
Restul cu casiera nu stie,nu e obligata sa stie,ca ea scrie ce zic eu !?!(daca ii spuneam-"rest plata cocaina Columbia",asa trecea ?) etc. sunt povesti,actul vorbeste !
Va multumesc inca o data ptr.atentie
Va multumesc ptr.atentie.Cardul expira abia in mai 2015.
Banca nu are aparare,actiunea am formulat-o,mai astept un raspuns de la ei daca rezolva sau nu conform solutiei legale pe care am propus-o.
Abia astept raspunsul bancii in fata instantei,"Ce card a alimentat",asa scrie in ordinul de incasare/foaie de varsamant,Restul cu"nu stia casiera,ea scrie ce spune clientul etc.",sunt povesti,cu"parfum"de apartenenta la sistem.Actul vorbeste,are valoare JURIDICA,si ca orice inscris cu valoare juridica,trebuie sa reflecte ce s-a intamplat.Si acolo scrie ALIM CARD !
Care card era anulat !
V-am mai raspuns o data,dar a disparut mesajul,sper sa fi gresit eu ceva,nu pot sa cred ca au ajuns"sponsorizarile"si pe aici !
Buna dimineata,

Nu a disparut nimic. Primul raspuns a generat o noua pagina a topicului pe care nu ati observat-o.

Toate cele bune,
Admin

Alte discuții în legătură

Greseala facuta de un angajat al bancii cristiciobanu cristiciobanu Buna ziua. Am si eu un card de cumparaturi si luna trecuta am fost sa platesc minimul de plata adica 120 ron dar angajata mi-a facut chitanta cu 1200 ron. In ... (vezi toată discuția)
Inchiderea contului - fals in acte cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Eu cand eram student la master luam bursa de la facultate pe card. Card-ul pe care l-am primit este de la BRD Calderon. In primul an de master ... (vezi toată discuția)
Frauda la card.... silviana26 silviana26 Poate sa ma ajute cineva cu privire la aceasta situatie? In septembrie am cumparat de la Media Galaxy un uscator de par, am vrut initial sa-l platesc cu cardul ... (vezi toată discuția)