avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Colectare si plata amenzi luate intr-un dosar civil
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Colectare si plata amenzi luate intr-un dosar civil

Buna dimineta :
Intr-un dosar civil se aplica o amenda civila pt nerespectarea unei hotariri judecatoresti definitive si irevocabile :
Intrebarea mea este :
- care este institutia care se ocupa de colectarea acestei amenzi (bugetul local , de stat ) ,care este destul de consistenta ?
- daca nu plateste voluntar , care sunt pasi de recuperare a creantei ? persoana amendata fiind pensionar cu o pensie de aproximativ 1500 ron si avind in proprietate un imobil .?
Cel mai recent răspuns: victor sorin , utilizator 12:43, 16 Ianuarie 2014
Amenda se face venit la bugetul de stat.
In caz de neplata se va emite o somatie de plata, cel mai probabil se va infiinta poprire asupra disponibilitatilor banesti actuale precum si viitoare pana la stingerea integrala a datoriei.
Multumesc pt raspuns ,
Dar care este institutia care colecteaza ANF (acesta intuiesc) sau Taxe si impozite (banuiesc ca sunt cele de sector in mai mica masura acestia )
Astept lamurirea . Multumesc
Competenta pentru executarea silita a sumelor provenind din amenzi civile o are Administratia Finantelor Publice.
Cu denumirea de "Taxe si impozite" sunt in general directiile sau compartimentele din cadrul autoritatilor locale care colecteaza creantele datorate bugetului local, cum ar fi Directiile Impozite si Taxe Locale care incaseaza amenzi contraventionale.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O amenda achitata....... o cerere de poprire a banilor dupa.... nyikon_17 nyikon_17 in noiembrie anul trecut am vrut sa imi vand autovehiculul propriu. nu am putut face acest lucru pana in momentul in care nu eram pe zero la financiar. toate ... (vezi toată discuția)
Esalonarea datoriilor la bugetul local pensiuneaboema pensiuneaboema ce modalitati de esalonare a doatoriilor la bugetul local avem in conditiile in care datoria este de 104.000 lei? (vezi toată discuția)
Întrebare amenda flow0101 flow0101 Buna ziua, In cazul in care am fost amendat pentru ca “am mințit polițistul ca am fost la bunica mea sa ii duc pastile și pâine”(nu știu cum a ... (vezi toată discuția)