avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită O amenda achitata....... o cerere de poprire a banilor ...
Discuție deschisă în Executare silită

O amenda achitata....... o cerere de poprire a banilor dupa....

in noiembrie anul trecut am vrut sa imi vand autovehiculul propriu. nu am putut face acest lucru pana in momentul in care nu eram pe zero la financiar. toate bune si frumoase am platit si am ajuns pe zero... mi-a fost data hartie precum pot instraina masina si acum mi-a venit instiintare de poprire a salariului pe motiv ca am o amenda penala ce nu a fost achitata. spune-ti-mi cum e posibil asa ceva....
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 16:09, 23 Februarie 2015
Cred ca se face o confuzie, la Directia de taxe si impozite exista o amenda neplatita !!! ce fel de amenda? de circulatie? amenda penala este altceva stiti pt. ce a-ti primit amenda penala?
Este posibil pentru ca amenzile penale se platesc la Trezorerie care incaseaza debitele pentru bugetul general consolidat al statului. La directiile de taxe si impozite se platesc debitele pentru bugetele locale. Bazele de date nu sunt comune, si chiar daca ar fi, amenda penala nu putea fi executata silit de o DTI. Invers, vanzarea autovehiculului nu are legatura cu plata amenzii penale.
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2015
Alexandru Ardeleanu, Consilier juridic
pentru a vinde masina am avut nevoie de o hartie de la primarie care sa justifice faptul ca nu am nici o datorie asupra masini.......... si ei mi-au pus conditia sa platesc toate datoriile pentru a putea sa imi dea hartie cu zero datorii la financiar. le-am platit in valoare de 1300 lei si mi s-a dat hartie. Dinnou vin si intreb...... nu era logic sa nu mai am nici o datorie atata timp cat pe aceea hartie scrie ca sunt la zero cu datoriile asupra financiarului??Doamna Ionica.... pe hartia venita de la ANAF scrie ca e vorba de o amenda penala care mentionez ca stiam de ea inca din 2011 cand am fost inplicat intr-un scandal. Cazul sa judecat si mi-a venit acasa citatie sa ma prezint, evident nu m-am prezentat sfatuit de avocat si nici victima nu s-a prezentat. La solutionarea dosarului s-a dispus amenzi tuturor celor implicati... inclusiv victimei plus plata cheltuielilor de judecata??
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
corect hartia este de la ANAF care reprezinta BUGETUL DE STAT unde platim amenzi dar nu de circulatie si impozite pe venit si alte impozite si taxe. Cerificatu obtinut de la Primarie pentru a vinde autoturismul arata ca nu aveti datorii la Bugetul Local adica amenzi de circulatie, impozit auto, impozit pe cladiri si terenuri.
In conluzie fiecare institutie e cu bucataria ei ANAF SI DIRECTIA DE TAXE si IMPOZITE sunt doua institutii cu structuri diferite, pentru a vedea spre exemplu ca aveti datorii la nici una din ele vi se vor elibera Certificat Fiscal de la fiecare imparte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala la administratia financiara? ddinu ddinu Buna ziua, Am primit o amenda RATB pe care am neglijat sa o platesc in 15 zile de la sosirea in posta (de fapt a semnat maica-mea pentru ea, si n-am stiut ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie platita figureaza in evidentele primariei Georgian3 Georgian3 Buna ziua, In 2008 am avut un eveniment rutier, in urma caruia am fost amendat de politie cu suma de 200 ron. In termenul legal am platit la CEC 50% din ... (vezi toată discuția)
Impozit neplătit !! ContSters454431 ContSters454431 Nu au plătit părinții mei de ceva timp impozitul ( au fost plecați și au crezut ca este plătit ) .. iar acum au primit o notificare. Ce este de făcut? O ... (vezi toată discuția)