avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare mijloc fix
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare mijloc fix

S-a achizitionat un minibuldoexcavator de la o societate italiana care este inregistrata ca si platitoare de TVA dar nu este inscrisa in Registrul achizitiilor intracomunitari. Factura a fost intocmita cu TVA 22%.
Intrebarea este la ce valoare se inregistreaza in contabilitate acest mijloc fix (pret de achizitie+TVA) sau ctv.TVA se inregistreaza in cont de cheltuiala (ex.ct.635) ?
Nefiind operatiune taxabila pe teritoriul tarii noastre se declara in D300?
Cel mai recent răspuns: Manuela Franciuc , Consultant fiscal 18:48, 17 Ianuarie 2014
Pentru ca societatea din italia nu este inscrisa in roi dvs nu beneficiati de taxare inversa, furnizorul este obligat sa puna tva -ul din italia pe factura, iar dvs inregistrati buldoexcavatorul la valoarea totala din factura. (tva-ul intra in valoarea mijlocului fix)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Achizitionez pentru prima data marfa din exterior marymary marymary -sunt srl platitor de tva, inregistrat in ROI -achizitionez pentru prima data marfa din exterior, din ungaria(cartuse de toner) de la un furnizor care isi ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara nicoletabis nicoletabis Administratorul societatii este in Olanda pentru a achizitiona un utilaj, nu s-a inregistrat in ROI inainte de a efectua achizitia( firma este platitoare de ... (vezi toată discuția)