Solicit sprijinul si ajutorul d-voastra pentru a rezolva aceasta situatie delicata. .In calitate de chirias am un contract de inchiriere pe 1 an (2011) cu proprietarul inregistrat la administratia financiara din Targoviste. In tot acest timp de la semnarea lui si pana-n prezent cu posibilitatea de prelungire a acestuia cu cate 1 an nefiind necesara reinnoirea acestuia daca, nu surveneau modificari contractuale . In contract nu sunt prevazute alte clauze pana la aceasta . data . Din acest moment NU am restante, la utilitati , iar chiria este platita prin virament bancar . toate la zi ( conform cu chitantele ). Astazi ,15 ian.2014 am fost atentionat printr-un SMS (desi proprietarul nu este la prima abatere de acest gen ) de catre o agentie imobiliara ca apartamentul va fi pus la vanzare cu data de 01.02 .2014 !!! . Ce pot face eu in calitate de chirias ,fiind de buna credinta (familie compusa din 5 copii ) si cu platiile la zi ,daca propritarul vinde casa ,atentionandu-ma printr-un SMS ??? .Indrumati-ma, va rog si care sunt pasi, la ce ma pot astepta din partea proprietarului . Ma astept la executare silita sau la un proces de evacuare in instanta .Va rog din inima ,ajutati-ma . Cu stima ,
In contract ati prevazut ceva legat de consecintele instrainarii imobilului asupra contractului de locatiune? Stiti cumva daca imobilul are carte funciara?
Nu stiu, dar in contract nu se specifica nimic vis-à-vis de posibilitatea instrainarii apartamentului pe perioada derularii contractului de inchiriere..
Este foarte adevarat ca lista de intretinere vine cu 1 sau 2 luni mai tarziu, dar cu siguranta intretinerea pe 2 luni nu are cum sa totalizeze nici macar jumatate din suma constituita ca si garantie. 900euro sunt aproape 4000Ron iar intretinerea pe 2 luni ..asa cu bataie poate sa ajunga la max 1200Ron.Va multumesc si ma bucur ca macar cineva imi da si mie putina dreptate.
@ mediatorbucur- preavizul sau vacanta locatiunii se anunta prin notificare scrisa, (nu prin sms) de catre locator cu minim 60 de zile inainte de termenul dorit pentru eliberarea bunului inchiriat, potrivit art.1824 al.1lit.a) din NCC, atunci cand contractul a fost incheiat pentru perioada de 1 an mentionata, mai ales ca aceasta s-a prelungit cu alte perioade de un an in conditiile art.1810 (tacita relocatiune), potrivit celor convenite de parti.
Sigur ca proprietarul poate sa vanda apartamentul oricand, insa numai cu respectarea locatiunii existente si a notificarii mentionate in termenul de preaviz aratat.
Vedeti si dispozitiile art.1811-1816 si ale 1819al.2NCCiv.
Va multumesc din suflet pentru informatiile oferite prin raspunsul dumneavoastra si care cred ca imi vor fi de foarte mare ajutor . Cu deosebita stima.