avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare stimulent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare stimulent

Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se afla si alocatia de 200 sau aceea e separat?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator
Anisoara_Taru:

1. Dvs. spuneti ca doriti sa depuneti cererea pentru CCC pana la varsta de 1 an.

2. - Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci dvs. veti beneficia de CCC pana in ziua in care copilul implineste 1 an
- daca cvreluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi inainte) veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.

3. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC (fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC) atunci CCC al dvs. se reduce cu o luna.
- Asta inseamna ca daca doriti sa benficiati de stimul;entul de insertie trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilu 11 luni.
- In aceste conditii stimulentul de insertie il veti primi dupa ce implineste copilul 1 an.

Am inteles. Va multumesc pentru raspuns. Toate cele bune!
Pentru plata stimulentului de insertie pentru gemeni trebuie sa primiti , ca si in cazul indemnizatiei, plata stimulentului pentru ambii copii .Daca refuza , va veti adresa instantei de judecata(tribunalul Bucuresti sau judetean , sectia de contencios , cu respectarea procedurii ) contestati decizia emisa de Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala si instanta va obliga APS la plata stimulentului pentru ambii copii. (Tribunalul Bucuresti, Sectia a II-a Contencios) Dosar 23841/3/2013* , Sentinta civila nr. 4983/15 iulie 2014 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie cafeaculapte cafeaculapte Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac si de ce acte am nevoie sa renunt la concediu crestere copil si sa primesc stimulentul de insertie. Incep ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie andreea1990 andreea1990 Buna ziua. Beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului pana la 2 ani (indemnizatia o iau pt ca am fost studenta la zi, nu m-am incadrat de la locul de ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie oana8917 oana8917 Buna ziua.As avea o intrebare.Am optat pt CCC pana la 2 ani.M-am intors la servici cand fetita avea 8 luni adica in 3 martie 2014,mi-am depus dosarul pt ... (vezi toată discuția)