avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil, relatie extraconjugala, pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil, relatie extraconjugala, pensie alimentara

Buna ziua. In urma cu 13 ani eu si mai multi colegi de munca am intretinut raporturi sexuale pe o durata de cateva luni cu o femeie maritata care a divortat intre timp. Problema e ca are un copil de 12 ani, timp in care ne-am mai intalnit intamplator pe strada fara sa-mi spuna sau sa-mi ceara ceva pana azi cand mi-a spus ca ma da in judecata pt pensie alimentara si ca e copilul meu. Ce se intampla daca refuz sa recunosc copilul?
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 20:01, 18 Ianuarie 2014
Daca era maritata trebuie mai intai sa nu mai aiba tata copilul in acte.

Nu sunteti obligat sa recunoasteti copilul mai ales ca nu stiti daca este al dvs.
Deocamdata asteptati sa va actioneze in judecata in vederea stabilirii paternitatii. Intai femeia avea de rezolvat in anii astia cu tagada de paternitate, poate o fi rezolvat , poate nu.
Daca nu vreti sa il recunoasteti nu il recunoasteti , dar si daca nu il recunoastei , se poate stabili pe cale judecatoresca.
E in interesul dvs sa va prezentati si sa va aparati daca va actioneaza in judecata pt ca intr-adevar se poate sa nu fiti dvs norocosul.
Daca se va dovedi la test ADN ca e al dvs, veti fi tatal copilului ca vreti sau nu.
Si veti plati si pensie daca e copilul dvs.
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
Ce-ar fi sa luati legatura cu cativa din fostii dv colegi despre care stiti ca si-au cautat norocul la distinsa doamna si sa vedeti daca nu care cumva a mai amenintat si pe altii cu judecata si pensia alimentara?
Fiind maritata, copilul a fost deja recunoscut de tata si-i poarta numele. De ce va faceti probleme atata timp cat nu ati fost chemat la nasterea copilului, acum 12 ani pentru recunoastere? Al dvs. sau al lui, creste in gradina lui. V-a chemat in instanta ?
Daca veti ajunge in instanta, va trebui sa demonstreze ca sunteti tatal biologic. Si asta se va face numai cu testul ADN. Buna ideea sa luati legatura cu ceilalti colegi. Cred ca sunteti vanat si santajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatia Alex89 Alex89 Salut! Am si eu o problema foarte mare si as dori niste raspunsuri. Bun! Sa incep cu inceputul, am avut o relatie intima cu o fata pe care nu o cunosteam mai ... (vezi toată discuția)
Bună seara !! am o problema ! soțul meu are un copil cu fosta ... Niko Niky Niko Niky Bună seara !! Am o problema ! Soțul meu are un copil cu fosta lui dintre care sau judecat și copilul este la mama iar el are drept de vizita și trb sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ma confrunt cu o problema probabil intalnita de multi ... MariusSima98 MariusSima98 buna ziua ma comfrunt cu o problema probabil intalnita de multi dintre noi . Am avut o relatie de 1 luna 2 cu o femei ea a ramas gravida .cert este ca femeia ... (vezi toată discuția)