avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 125 km /h pe limita de 60,permis suspendat 120 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

125 km /h pe limita de 60,permis suspendat 120 zile...ce pot sa fac???

Am fost prins de radar cu viteza de 125km/h pe limita de 60,nu contest dar fara permis de conducere i-mi pierd si locul de munca,ce as putea face???Tin sa mentionez ca pe procesul verbal nu apare vreo serie a aparatului radar cu care am fost inregistrat sau numarul masinii pe care este montat,pot sa ma leg de asta in instanta??Si inca ceva,masina politiei se afla in mers si e posibil sa fii dat drumul la aparatul radar in momentul cand ma apropiam ,zic asta pt ca am detector de radar si m-a avertizat foarte tarziu.....
Astept raspunsuri!!!
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN , Avocat 19:08, 12 Aprilie 2009
Momentan, faceti plangere impotriva procesului verbal in termen de 15 zile de la comunicare si dupa ce inregistrati cererea la judecatorie solicitati eliberarea unui certificat de grefa. cu acesta va prezentati la politie si solicitati sa va elibereze permisul sau dovada de circulatie. Pana nu se va pronunta instanta nu vi se poate interzice sa conduceti, deoparece opereaza prezuntia de nevinovatie. Iar in instanta solicitati inregistrarea video si dovada verificarii metrologice a aparatului radar.
dupa toate acestea solicitati toate actele radarului si agentului constator plus fotografiile si studiatile.

av zaharia f.
Dacă te uiţi la poze şi apare acolo o literă T înseamnă că radarul era în faza de iniţializare şi atunci fotografiile nu constituie probe, însă nici nu apare pe ele viteza cu care mergeai. Solicită acolo şi autorizaţia miliţistului de a lucra pe radar, dacă n-o are eşti scăpat... Oricum n-ar strica să mergi mai încet, 125 la oră în localitate e mult, nu te judec în niciun fel, e un sfat prietenesc. Revenind la situaţie, dacă faci contestaţie şi apoi recurs o lungeşti cam 6-8 luni şi vei sta pe dreapta cam de sărbătorile de iarna aşa...
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
eugen68octavian, utilizator
Eram in afara localitatii dar pe limitare de viteza 60km/h.
astea cu litera T pe fotografie sunt povesti de forum. din punct de vedere juridic solicitati in instanta manualul de folosire al aparatului radar si o sa vedeti ca nu inseamna initializare sau autotestare cum am mai vazut prin alta parte.

av zaharia f.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv depasire viteza mariuslm mariuslm Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am fost amendat pentru depasirea limitei de viteza in localitate cu 86 km/h. Nu am semnat procesul verbal, iar astazi l-am ... (vezi toată discuția)
Poze radar - probe in proces Eu contest Eu contest Buna ziua, Apelez la sfaturile voastre pentru a lua o hotarare de a continua sau nu procesul cu politia Prohova. In Februarie am fost oprit pentru ... (vezi toată discuția)
Contestarea amenzii pentru radarele mobile (lipsa autotestarii) laf_c laf_c Buna ziua, As dori sa stiu daca pot contesta (cu sanse de succes) o \"amenda radar\" primita de la un echipaj de politie mobil (MCV-ul era in ... (vezi toată discuția)