avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cont blocat
Discuție deschisă în Executare silită

Cont blocat

De astazi, Parchetul nu mai poate cerceta conturile si depozitele bancare ale celor executati silit. Sunt afectati executorii judecatoresti?
Data 15 Ianuarie 2014
Executorul judecatoresc nu mai poate cere "ajutorul" Ministerului Public in cursul procedurii de executare silita, dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei a admis o exceptie de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului, decizia instantei fiind publicata astazi in Monitorul Oficial. Acest lucru inseamna ca, de-acum, Parchetul nu mai are dreptul de a efectua cercetari asupra conturilor sau depozitelor bancare ale debitorului si nici de a afla daca acesta detine titluri de stat, bonuri de tezaur si alte titluri de valoare. AM VAZUT ACEASTA STIRE ACUM,VREAU SA MA ASIGUR CA AM INTELES BINE,EU AM CONTURILE BLOCATE DIN CAUZA NEPLATII UNUI IMPRUMUT SI IN DECEMRIE MI S-AU BLOCAT BANII INTR-UN CONT IN CARE EU PLATESC ALTA RATA PT APARTAMENT...E POSIBIL ACUM SA MI SE FI DEBLOCAT CONTUL ???? MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 23:21, 16 Ianuarie 2014
In nici un caz nu vi se deblocheaza contul. Nu ati inteles articolul. Executorul nu mai poate solicita parchetului sa afle daca si ce conturi are debitorul, deci va afla din alta parte (de la AFP) cum a fost si pana acum. Este vorba doar la cine poate apela executorul pt a afla aceste informatii. Inclusiv creditorul le poate da. Deci, popririle se infiinteaza in continuare, cele infiintate raman...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare cont bancar de catre fisc Artigas Artigas Buna seara, Am un diferend cu casa de asigurari de sanatate,in sensul ca mi-au constituit abuziv un titlu de creanta,cu toate ca C.N.A.S a apreciat intr-o ... (vezi toată discuția)
Negocieri cu banca oltul oltul daca sunt executat silit si contul este blocat nu pot sa negociez cu banca sa deblocheze contul...? in nici un caz? numai dupa achitarea integrala? (nu s ... (vezi toată discuția)
Este legal ca pentru o poprire,care este achitata, banca să ... elsussy elsussy Este legal ca pentru o poprire,care este achitata, banca să îmi blocheze întreaga sumă aflată in cont? Ce as putea face ca banca să îmi permită ... (vezi toată discuția)