Buna seara. Vin cu urmatoarea problema: mi-am angajat un avocat pentru a ma reprezenta la un proces si procesul a fost stramutat in alt judet. La prima infatisare la acest proces, avocatul meu nu a putut veni deoarece avea alt proces si m-a trimis pe mine sa merg si sa depun o cerere de amanare si o dovada din care a rezultat ca el era prezent la alt proces. Judecatorul a fost de acord cu amanarea procesului si mi-a dat un alt termen dar avocatul mi-a spus ca nici la urmatorul termen nu ma poate reprezenta deoarece are alt proces. Va rog sa-mi spuneti cum as putea sa procedez in acest caz deoarece de o alta amanare nici nu mai poate fi vorba. Spun asta deoarece am vazut reactia judecatorului atunci cand am cerut prima amanare, nu a fost de acord sa amane atunci la un termen la care a dorit avocatul meu, adica cum a specificat in cerere. Ce stauri imi puteti da? Sunt foarte necajit deoarece este un proces foarte greu, e vorba de o suma f mare de bani si nu as vrea sa pierd acest proces din cauza faptului ca nu se prezinta avocatul meu la termenele cerute de instanta. Va multumesc.
Ma scuzati, dar cu onorariul platit ce fac? Cum il recuperez? Adica, eu am platit onorariul si raman in pierdere? Banuiesc ca exista o cale de a-l recupera. Eventual, prin Protectia Consumatorului sau o sesizare la bariul caruia ii apartine. Zic si eu, nu stiu, de asta am cerut sfaturi.
Lamuriti problema cu avocatul daca va mai reprezinta sau nu.
In functie de acest aspect va puteti lamuri si cu onorariu de avocat.
Probabil ca a prestat ceva servicii si ar trebui sa gasiti o varianta de intelegere.
Spre exemplu, ati beneficiat de consultatii juridice, de redactarea actiunii.