avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa poluare veche
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa poluare veche

Buna ziua!
Am si eu o problema, am cumparat o masina inainte de 15 decembrie 2008 de la alta persoana din romania care o cumparase din germania. Am fost la finante dupa ce a dat Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 7 din 18.02.2009 privind modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, am depus o parte din acte, pentru ca nu aveam actele de la RAR, si au zis ca beneficiez de taxa mica. dupa o luna, cand am dus restul actelor ca sa mi se calculeze taxa, au zis ca nu beneficiez de taxa mica pentru ca nu sunt primul cumparator, si ca masina nu trebuia achizionata in vederea comercializari, si ca doamnele de acolo au inteles gresit, si au fost sanctionate. Am cautat in acea ordonanta de urgenta, dar nu am gasit nimic despre asta, scrie doar "autovehicule achizitionate in vederea inmatricularii in Romania", dar nu spune de unde, din romania, din germania sau din alta parte.
As dori si eu un sfat, nu stiu ce sa fac, nu am de gand sa platesc o taxa de 5300euro, de 4 ori mai mare decat cea initiala.
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2009
bsorynovidiu, utilizator

Alte discuții în legătură

Oug 117/2009 – masuri privind taxa de poluare auto Rady Consult Rady Consult Pe scurt. Am o masina noua (productie 2009), cumparata din Romania de la o reprezentanta, in decembrie 2009, pe care am inmatriculat-o pentru prima data in ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism e5 scv scv nu reusesc de 2 zile sa_mi inmatriculez masina nou_nouta E5, mi_sa respins dosarul de 2ori din cauza taxei de poluare,politia ma trimite la finante pt ... (vezi toată discuția)
Legea 141/05.07.2011 pentru aprobarea oug 218/2008 privind modificarea oug 50/2008 pentru instituirea taxei de poluare pentru autovehicule  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [i][b]In Monitorul Oficial nr.481/07.07.2011 a fost publicata Legea 141/05.07.2011 pentru aprobarea OUG 218/2008 privind modificarea OUG 50/2008 pentru ... (vezi toată discuția)