avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ipoteca mobiliara
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ipoteca mobiliara

Buna Ziua,

O creditor infiinteaza un sechestru asupra unor bunuri mobile ale unui debitor si inregistreaza acest sechestru in arhiva electronica de garantii mobiliare. Ulterior, debitorul intra in insolventa, iar o banca solicita ridicarea suspendarii executarii silite in temeiul art.39 din Legea 85/2006, aratand ca are o garantie asupra stocurilor debitorului. Din aceste stocuri ar face parte si bunurile mobile individualizate si sechestrate de catre creditorul nostru. De precizat ca garantia bancii a fost infiintata in temeiul Legii 99/1999 iar ipoteca noastra executionala este realizata in temeiului noului cod de procedura civila si al noului cod civil. MAi mult, la infiintarea sechestrului, debitorul a precizat ca bunurile sechestrate sunt libere de sarcini.

Considerati ca garantia asupra unor stocuri, neindividualizate, are prioritate in fata unei ipoteci mobiliare executionale, unde bunurile sunt precis individualizate? Cum isi poate apara interesele creditorul nostru?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:52, 21 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Creditorul de care vorbiti e doar un chirografar. Sechestrul acelor bunuri nu ii confera nicio prioritate. Doar daca vorbim de creditor statul, care executa pe codul Fiscal si intr-adevar vorbim de o ipoteca legala. Altfel, nu are ipoteca. Chiar daca, prin absurd, ar fi avut o ipoteca, gajul bancii are prioritate. Ipoteca mobiliara, pe codul civil nou este acelasi lucru cu gajul pe legea 99/1999, si proiritatea este in ordinea inscrierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca mobiliarã criss15 criss15 Buna seara! Art.2343 din N.C.civ prevede ca ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile si imobile. Intrebarea mea este care mai e diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Fff urgent. executare irbo irbo buna ziua. as avea nevoie de putin ajutor. speta este urmatoarea: eu sunt creditor privilegiat (contract de gaj asupra unor bunuri inscris si la AEGRM). un ... (vezi toată discuția)
Inscriere arhiva ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, am un credit bancar pe 10 ani si dupa 8 ani de plata am intarziat la plata ratelor fapr ptr. care banca a cesionat creanta la o firma de recuperere. ... (vezi toată discuția)