avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Domeniul public al statului
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Domeniul public al statului

In cazul unui contribuabil subordonat ministerului de interne care are in administrare un imobil apartinand domeniului public al statului primit in administrare prin hotarare de guvern, iar activitatea desfasurata in acest imobil este prestare de servicii turistice (cazare, alimentatie publica) pt personalul ministerului de interne.
Acest contribuabil datoreaza taxa pe cladiri?
Iar activitatea desfasurata este asimilata activitatii economice?
Astept pareri.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters178043 , utilizator 19:46, 23 Decembrie 2010
Nu se datoreaza impozit, prin efectul legii, pentru cladirile proprietate a statului, a unitatilor administrativ-teritoriale sau a oricaror institutii publice, cu exceptia incaperilor care sunt folosite pentru activitati economice.
Banuiesc ca, din aceasta cauza intrebati daca activitatea desfasurata este activitate economica.
Daca ati spus ca activitatea este de prestare servicii turistice, iar ca urmare a acestei activitati se obtine si un venit/profit, apreciez ca, indiferent cui este prestat serviciul turistic, activitatea reprezinta o activitate economica.
Conteaza mult si conditiile in care imobilul a fost dat spre administrare, daca s-a prevazut ca modalitatea de administrare sa presupuna sau nu si o activitate proprie a administratorului, respectiv a "contribuabilului subordonat ministerului de interne" cum il numiti dumneavoastra si daca acest administrator este indrituit sa obtina un folos propriu ca urmare a exploatarii imobilului. Mai e si intrebarea: daca se transfera si cum se transfera niste valori (sume de bani) dinspre bugetul ministerului de interne catre subordonatul sau care administreaza imobilul.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
Cabinet de Avocat Larisa ªomfãlean, Avocat
Contribuabilul datoreaza impozitul pe cladir si taxa pe terenul aferent, in afara de suprafata construita.
Totusi, contribuabil subordonat ministerului de interne ? Cladirea este proprietate publica a statului sau a MI ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un caz special bobi07 bobi07 In cazul unui contribuabil subordonat ministerului de interne care are in administrare un imobil apartinand domeniului public al statului primit in ... (vezi toată discuția)
Scutiri taxa pe cladiri HORECA HORECA .In cazul unui contribuabil-(directie) subordonat unui minister care are in administrare un imobil apartinand domeniului public al statului, primit in ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe cladire incubator de afaceri Asimcov Asimcov [b]O.G. 57/ 2002[/b] Potrivit art. 85 alin1 lit. b) din O.G. 57/2002 Statul susține dezvoltarea infrastructurii de inovare și transfer ... (vezi toată discuția)