avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preavizul la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preavizul la locul de munca

Buna tuturor, am si eu o intrebare. In momentul asta lucrez intr-un loc care imi ofera tot ce mi-as putea dori (mai ales ca am stat o vreme fara loc de munca in conditile actualei piete a muncii), dar a aparut o alta posibilitate, un post care fusese suspendat prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 223/2008 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare si care continua in momentul asta.. In regulamentul de organizare si desfasurare a concursului pentru ocuparea functiei respective spune: "Candidatii admisi in conditiile prezentului regulament trebuie sa se prezinte la post in cel mult 15 zile de la data comunicarii rezultatelor repartizarii candidatilor pe post..."
Asa ca ma gandeam ca daca promovez concursul, sa-mi dau preavizul la actualul loc de munca, adica exact 15 zile, timp avut la dispozitie pentru a ma prezenta la celalalt loc de munca. Partea proasta este ca pana nu stiu rezultatul final final (dupa contestatii) nu-mi pot depune preavizul, ca raman pe drumuri, dar daca imi depun preavizul in ziua in care aflu rezultatele, el intra in vigoare in ziua urmatoare, adica pierd o zi si, implicit, noul post. As putea cumva sa-mi iau concediu in preaviz (avand in vedere ca in codul muncii se spune ca in timpul preavizului relatiile contractuale de munca se continua), obtinand astfel niste zile libere sa ma prezint la noul post si negenerand probleme cu actualul angajator?
Cel mai recent răspuns: alexxei , utilizator 19:14, 12 Aprilie 2009
In cazul in care veti reusi pentru noul post, ati putea alege varianta incheierii contractului individual de munca prin acord la actualul angajator, explicandu-i ca aceasta e decizia dvs. , ca ati reusit la concurs si ca o saptamina ar fi suficienta sa predati tot ce aveti asupra dvs. ( documente, gestiune, obiecte de inventar, etc.).
In acest fel, nu veti mai avea nici un preaviz si ati putea definitiva relatiile de munca cu actualul angajator in timp optim, pentru a putea sa va prezentati la noul loc de munca.
Completez pe colegul meu de mai sus:
Daca reusiti la concurs discutati cu noul dvs. angajator, spuneti-i situatia si cereti-i sa va pasuiasca pana va rezolvati incetarea CIM cu actualul angajator. Succes!
Si puteti solicita ca sa vi se acorde si zilele de concediu de odihna care trebuie sa le efectuati in acest an in perioada preavizului (asta in situatia in care aveti zile de CO de efectuat).
Multumesc pentru raspunsuri si pentru promptitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate Delia94 Delia94 Buna ziua! Daca am dat un concurs pentru un post ( la stat,) si l.am obtinut fiind in concediu prenatal si lucrand la o alta firma, cum as putea proceda pentru ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca sau reducere contract de munca ? volvera volvera Buna ziua ! Sunt angajata cu 4 ore pe perioada nedeterminata la o societate comerciala, iar acum, in urma participarii la un concurs, am reusit sa fiu ... (vezi toată discuția)
Termen prezentare la post alinstamatoiu alinstamatoiu Buna ziua, Am participat la un concurs ptr.ocuparea unui post,am fost declarat admis iar acum noul angajator doreste sa ma prezint ptr.a-mi incheia ... (vezi toată discuția)