avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen prezentare la post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen prezentare la post

Buna ziua,

Am participat la un concurs ptr.ocuparea unui post,am fost declarat admis iar acum noul angajator doreste sa ma prezint ptr.a-mi incheia contractul de munca .Vechiul angajator mi-a solicitat preaviz de 20 zile ,iar dupa aceea imi va inceta contractul de munca.Noul angajator institutie de stat imi spune sa ma prezint ptr. incheierea contractului mai repede de 20 zile,ca daca nu blocheza postul.

Va rog sa-mi spuneti care este termenul legal de a ma prezenta la noul loc de munca.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:20, 17 Decembrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pentru personal contractual - HG 286/2011
art. 40
(1) Candidaţii declaraţi admişi la concursul de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător unei funcţii contractuale sunt obligaţi să se prezinte la post în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data afişării.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în urma formulării unei cereri scrise şi temeinic motivate, candidatul declarat «admis» la concurs poate solicita, în termen de 3 zile lucrătoare de la afişarea rezultatului concursului, un termen ulterior de prezentare la post, care nu poate depăşi 20 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatului concursului pentru funcţiile de execuţie şi 45 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatului concursului pentru funcţiile de conducere.
....
(4) În cazul neprezentării la post la termenul stabilit la alin. (1) şi în lipsa unei înştiinţări potrivit alin. (2), postul este declarat vacant, urmând să se comunice candidatului care a obţinut nota finală imediat inferioară posibilitatea de a ocupa postul respectiv.

pentru functionari publici - HG 611/2008
art. 76
(1) Candidatul declarat admis la concursul de recrutare este numit, potrivit legii, în funcţia publică pentru care a candidat.
(2) În termen de 15 zile de la data afişării rezultatelor finale ale concursului compartimentul de resurse umane, respectiv Agenţia, în situaţia concursurilor pentru care competenţa de organizare aparţine acesteia, are obligaţia de a emite propunerea de numire a candidatului declarat admis. Propunerea de numire se comunică în copie, în mod corespunzător, candidatului declarat admis personal, pe bază de semnătură, prin scrisoare recomandată sau scrisoare cu confirmare de primire.

art.77
(1) Emiterea actului administrativ de numire se face în termen de cel mult 10 zile lucrătoare de la data comunicării propunerii de numire în condiţiile art. 76.

(2) Fişa postului aferentă funcţiei publice se anexează la actul administrativ de numire, iar o copie a acestuia se înmânează funcţionarului public.

Art.78
Prin excepţie de la prevederile art. 77, la solicitarea scrisă şi motivată a candidatului declarat admis, depusă în termenul prevăzut la art. 76 alin. (2), conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul stabilit pentru emiterea actului administrativ de numire la cel mult 31 de zile de la data comunicării propunerii de numire în condiţiile art. 76 alin.(2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezentare post Marinaduchi Marinaduchi Buna, Am concurs pt un post vacant la stat in 1 aug, interviu in 3 aug. In cazut in care sunt admisa, la cat timp trebuie sa ma prezint la post? (vezi toată discuția)
Bună ziua, vă rog să-mi spuneți în cât timp de la data ... Ella G Ella G Bună ziua, vă rog să-mi spuneți în cât timp de la data afișării rezultatului, trebuie să se prezinte cel admis să anunțe că acceptă ... (vezi toată discuția)
Contract de muncă, data începerii după examenul medical lyly64 lyly64 Va rog, cand am medicina muncii facuta in cat timp trebuie sa ma angajeze institutia (publica). (vezi toată discuția)