avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Act notarial contestat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Act notarial contestat

Buna ziua.
Am urmatoarea speta: in dec. 2011 cumpar ca persoana fizica un site de la o alta persoana fizica. In acest sens inchei o chitanta de mana cu fostul proprietar al site-ului, semnata si de un martor. Acea suma o constitui ca si aport financiar in societate, considerand ca site-ul respectiv va apartine societatii. In ian 2012, fac un act notarial cu fostul proprietar al site-ului prin care el recunoaste ca a primit banii si urmeaza sa transfere drepturile de proprietate ale site-ului pe societate. Ulterior acea persoana nu a vrut sa mai cedeze drepturile de proprietate asupra site-ului, (user si parola); am aflat mai tarziu unde ma puteam adresa...cert este ca am facut adresa din partea societatii si dupa o somatie, i-am solicitat banii inapoi.
In acest moment, societatea este in procedura de insolventa si ma astept ca in martie sa se declare falimentul. Nu a fost luata in calcul aceasta creanta intrucat individul nu a recunoscut ca a luat banii, mai mult spune ca a fost intocmit un act notarial fictiv pentru ca societatea sa se sustraga de la impozitul pe suma respectiva.
Ce considerati ca mai pot face eu acum? Credeti ca exista vreo sansa ca firma sa il dea in judecata? Eu am de luat de la firma suma de bani pe care am adus-o ca aport. Insa greseala mea e ca nu am pus la loc sigur acea chitanta de mana pe care am facut-o cu acea persoana si acum nu pot dovedi ca acei bani s-au dat. Actul notarial l-am incheiat direct intre fostul proprietar si firma. Nu am considerat la acel moment ca este necesar sa se precizeze ca eu am fost o veriga in acel lant.
Ma puteti ajuta cu o opinie?
Cel mai recent răspuns: mioara2012 , utilizator 10:22, 11 Februarie 2014
Ce ati scris in acel act notarial...ce inseamna de fapt cumpararea siteului? Daca vanzarea s-a referit si la domeniul de internet, atunci va spun ca este nelegala, deoarece domeniul de internet poate fi cedat doar gratuit.
Buna ziua.
Acel site insemna un ziar cu tot istoricul lui. Urma sa imi dea user-ul si parola. Acea persoana insa nu a mai dat nimic. Mai mult chiar a redus arhiva ziarului la cateva pagini.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
mioara2012, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept patrimonial asupra unui domeniu de internet martina0909 martina0909 As dori si eu o parere cu privire la situatia mea: - acum cativa ani am infiintat o societate comerciala in care aveam 50% -50% impreuna cu alt asociat. ... (vezi toată discuția)
Informatii despre o sc in lichidare Alex Chiciu Alex Chiciu Buna ziua. As dori sa transfer un domeniu de internet al unei firme dar care este inregistrat pe numele altei firme, cea care s-a ocupat de design acum cativa ... (vezi toată discuția)
Furt domeniu web site Raluca_2013 Raluca_2013 recent am intampinat urmatoarea situatie: mi-a fost ,,sparta,, parola de acces la email de unde mi-a fost luata o copie scan a cartii de identitate - persoana ... (vezi toată discuția)