avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Eveniment in timpul programului de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Eveniment in timpul programului de munca

Unui sofer aflat la rampa de incarcare marfa i se face rau si este preluat de serviciul de urgenta al spitalului judetean.Constatarea medicala: infarct miocardic acut.Societatea comerciala unde este angajat declara la ITM evenimentul,cerceteaza evenimentul,dar nu stie cum sa inregistreze evenimentul.Este accident de munca sau nu?
Cel mai recent răspuns: altapila , utilizator 04:56, 23 Ianuarie 2014
Pentru a fi accident de munca trebuiesc indeplinite conditiile din Legea ssm nr. 319/ 2006
-art 5 lit.g) accident de muncă – vătămarea violentă a organismului, precum şi intoxicaţia acută profesională, care au loc în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu şi care provoacă incapacitate temporară de muncă de cel puţin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces.
Daca infarctul miocardic s-a declansat ca urmare a unor evenimente produse (incendiu, explozie, degajari de noxe, sperietura, etc.), la locul de munca unde se afla soferul atunci este fara niciun dubiu accident de munca.
Din dosarul medical individual al soferului trebuie verificate antecedente medicale. Fiind suspect de producerea unui infarct moicardic nu avea voie sa mai conduca autovehiculul, medicul de familie/ medicul specialist de medicina muncii trebuia sa anunte politia si carnetul de conducere trebuia predat de catre sofer la politie.
Antecedentele medicale pot face ca evenimentul produs sa nu fie inregistrat ca AM in urma avizul obligatoriu al ITM pe dosarul de cercetare al evenimentului.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infarct in timpul orelor de program dorel05 dorel05 sunt taximetrist,iar in timpul orelor de munca am suferit un infarct...am fost luat de salvare,transportat la spital si operat de urgenta(angioplastie ... (vezi toată discuția)
Deces ulterior- este considerat accident de munca? Gina Iordan Gina Iordan Buna ziua, Unui salariat a unei societati de transport a facut infarct la iesire din schimb in timp ce inca se afla la sediul societatii. A fost transportat ... (vezi toată discuția)
Accident in timpul programului ContSters449266 ContSters449266 Dacă au avut accident rutier in timpul serviciului fara vătămări si fara acordare prim ajutor se considera accident de munca ? (vezi toată discuția)