avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere la nasterea unui copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere la nasterea unui copil

Buna ziua,
Conform contractului colectiv de munca din firma la care lucrez, pentru nasterea unui copil se acorda 5 zile +10 zile daca a urmat cursuri de puericultura.
Intrebarile mele sunt:
- in contract nu precizeaza niciunde ca este vorba doar de tata, inseamna ca pot lua si eu (mama) aceste zile libere?
- daca pot lua aceste zile libere, pot sa le iau inainte de concediul de maternitate?
- daca nasc in spital in februarie, pot sa incep concediul de maternitate din martie? Trebuie sa fiu deja in concediu de maternitate atunci cand nasc?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:04, 24 Ianuarie 2014
Buna ziua,
Daca prima zi a concediului de maternitate trebuie sa fie obligatoriu ziua nasterii, iar eu as fi in concediu de odihna in acea perioada, inseamna ca se suspenda automat concediul de odihna si se reia automat dupa ce se termina concediul de maternitate?
Va multumesc.
Intr-adevar, asa este. Concediul medical suspenda concediu de odihna care se va relua la terminarea concediului medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere tatici in urma cursului de puericultura veveritzab veveritzab Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele situatii: 1. Care este numarul de zile libere care i se cuvin tatalui pentru un copil nascut, sub ce forma ... (vezi toată discuția)
Cate zile libere se dau pentru nasterea unui copil? Corina271 Corina271 Buna seara! Cate zile libere se dau pentru nasterea unui copil? 3 zile? sau 5 zile? (vezi toată discuția)
Zile libere tata la nasterea copilului friday_325 friday_325 Buna ziua, ma intereseaza daca in calitate de angajator sunt obligat sa acord 5 zile de concediu tatalui, la nasterea unui copil, daca nu exista contract ... (vezi toată discuția)