avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legal sau nu? Urmarire sot prin montare microfoane
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legal sau nu? Urmarire sot prin montare microfoane

Buna ziua

Daca unul dintre soti in timpul casatoriei urmareste pe celelalt punand micofoane in haine, in masina, in casa, celelalt poate face plangere la politie? Sau numai daca sunt divortati si stau in aceeasi casa?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:16, 26 Ianuarie 2014
Subiectul este foarte delicat.
Astfel de situatii sunt controversate.
Faceti cum considerati si argumentati.
Exista argumente si contraargumente...
Nici nu prea se poate considera infractiune ca sa faceti plangere la politie.
multumesc pentru raspuns.
DA, se poate face (se spune că, într-un stat de drept se poate, seee poate orice).Problema, în obisnuinta românului si la modul general, constă în a formula si depune Politiei tot ce îl ”doare”, nu e pe placul nostru/credem noi că ne va putea ajuta/solutiona Politia problema.O rezolvare la Politie ar fi de domeniul penalului (în viziunea mea : nu ar comite nicio infractiune un cetatean potrivit spetei.Dar NU si mai departe . . .) în cu totul alte circumstante eventual, continuându-si actiune si finalizându-se pentru a putea fi încadrata în penal. Politia este obligată a solutiona ”plângerea” si comunicand petentului un răspuns : că acea ”plângere” poate fi solutionata pe cale civilă, întrucât nu îndeplineste conditiile penalului.Bineînteles că, persoana respectiva va putea proceda potrivit informatiilor ce le detine si va lua cea mai bună hotărâre potrivit scopului si intereselor ce le urmăreste.
Depinde la ce folositi inregistrarile, ce anume doriti sa dovediti. In principiu in spetele civile nu se pot folosi decat in anumite conditii si doar pentru a proba anumite aspect legate de cauza si daca nu au fost consituite pro-cauza....,In spetele penale nu se pot folosi inregistrarile facute de o persoana privata daca nu au fost facute in mod constant, pe acelasi perimetru delimitat sau nu a fost autorizata de instanta in timpul cercetarii penale...
E legal ca o persoana sa isi monteze camera de supraveghere oriunde doreste in interiorul proprietatii sale. Este nelegal sa monteze camere in hainele sau alte bunuri apartinand sotiei, fapta fiind o incalcare a dreptului la intimitate, la viata privata a persoanei si este incriminata penal.
Scopul pentru care se procedeaza in acest mod este vital in astfel de cazuri.
In jurul scopului graviteaza toata argumentatia juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea, proba in instanta tomasso tomasso Inregistrarea vocii unei persoane care a fost facuta fara mandat de la judecator si este folosita ca proba in instanta, poate constitui temeiul unei plangeri ... (vezi toată discuția)
Locuiesc intr-un condominiu care este dotat cu camere de supraveghere ... Victor din Apolodor Victor din Apolodor Locuiesc intr-un condominiu care este dotat cu camere de supraveghere si inregistrare, interioare si exterioare. Un colocatar (coproprietar) solicita ... (vezi toată discuția)
Am montat camera de supraveghere la balcon si vecinul de la casa de peste drum a facut plangere penala. AdrianZet AdrianZet Buna ziua. Pentru ca am niste vecini foarte agresivi fizic si verbal, am instalat o camera de supraveghere la balcon (eu locuind la etajul 4) sa am macar un ... (vezi toată discuția)