avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Acordare dividende sau venit salarial
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Acordare dividende sau venit salarial

E posibil acordarea dividendelor diferentiat la aceeasi firma? adica toti actionarii sa ia dupa actiuni detinute si managerii sa mai ia in plus si pentru realizarea unor criterii economice prestabilite? sau asta din urma chiar daca e din profitul net, se considera venit salarial si se platesc contributii?
Cel mai recent răspuns: marta.i , utilizator 12:38, 24 Ianuarie 2014
Pentru actionari, acestia au dreptul la dividende daca firma are profit si se hotaraste alocarea de dividende in adunarea generala. Singura diferentiere intre ei e dupa numarul de actiuni detinute.
Pentru manageri, care presupun ca au un contract cu firma, suma de bani primita se impoziteaza.
Multumesc pentru raspuns. Precizez ca si managerii sunt actionari. La impozitare v-ati referit strict la impozit sau si la cas, somaj, santate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata dividende catre actionari. Kolea41 Kolea41 in cazul in care se distribuie dividende din profitul anilor trecuti catre actionarii unei societati cum se procedeaza la impozitare ? se cumuleaza cu ... (vezi toată discuția)
E declaratia unica necesara pentru un cetatean roman cu domiciliul in strainatate care se identifica cu pasaport ? madanic32 madanic32 Buna ziua, Sunt stabilita in US de 12 ani. Buletin nu mai am pentru ca l-am inlocuit conform regulii cu pasaport de cetatean cu domiciliul in strainatate. ... (vezi toată discuția)
Profit firma deschisa mai putin de 1 an uira uira Ce se intampla cu profitul unei micro care a fost deschisa doar cateva luni si deci nu a fost nevoie sa se depuna bilant. Firma se radiaza, dar ce se intampla ... (vezi toată discuția)