avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recalculare pedeapsa Noul Cod?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recalculare pedeapsa Noul Cod?

Buna ziua!
Pentru aceasta pedeapsa pentru care condamnatul a executat deja 10 luni exista posibilitatea sa se solicite eliberarea sau micsorarea pedepsei? Una dintre infractiuni nu mai este pedepsita de noul cod penal respectiv asocierea 323. Totodata i sau aplicat si circumstante atenuante la aceasta pedeapsa?

Condamna inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, prev. de art. 323 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 74 alin. 1 lit. a Cod penal, art. 76 alin. 1 lit. c Cod penal, la pedeapsa de 2 ani închisoare (în loc de 3 ani închisoare). Condamnă pe acelaşi inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, prev. de art. 12 al. 1 şi 2 lit. a din Legea nr. 678/2001, cu aplicarea art. 41 alin. 2 şi art. 13 Cod penal, cu aplicarea art. 74 alin. 1 lit. a, art. 76 alin. 1 lit. b Cod penal, la pedeapsa principală de 4 ani închisoare (în loc de 5 ani închisoare). Condamnă pe acelaşi inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, prev. de art. 329 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 74 alin. 1 lit. a Cod penal, art. 76 alin. 1 lit. c Cod penal, la pedeapsa principală de 2 ani închisoare (în loc de 3 ani închisoare). În temeiul art. 33 lit. a, 34 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea, inculpatul urmând să execute în final pedeapsa principală de 4 (patru) ani închisoare.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:25, 24 Ianuarie 2014
pai chiar daca i s-au aplicat circumstantele atenuante tot nu va avea castig de cauza deoarece are infractiune continuata ceea ce majoreaza pedeapsa conform noului cod .
tinanad cont ca pedeapsa nu depaseste noul maxim , eu nu cred ca va beneficia de ceva.
parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iccj-masura supravegherii dodonica dodonica Teoretic s-ar putea obtine la ICCJ pedeapsa sub supraveghere la aceasta decizie; pentru săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de ... (vezi toată discuția)
Este legala aceasta hotarare? dodonica dodonica Curtea de apel a pronuntat o hotatare prin care condamna un inculpat la; 1.săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, prev. ... (vezi toată discuția)
Infractiune continuata?? se poate solicita instantei constatarea faptelor gratiate? dodonica dodonica Pe vechiul cod a ramas definitiva si pusa in executare urmatoarea solutie; 1.săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, ... (vezi toată discuția)