avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... INFRACTIUNE CONTINUATA?? SE POATE SOLICITA INSTANTEI ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

INFRACTIUNE CONTINUATA?? SE POATE SOLICITA INSTANTEI CONSTATAREA FAPTELOR GRATIATE?

Pe vechiul cod a ramas definitiva si pusa in executare urmatoarea solutie;
1.săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, prev. de art. 323 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 74 alin. 1 lit. a Cod penal, art. 76 alin. 1 lit. c Cod penal, la pedeapsa de 2 ani închisoare (în loc de 3 ani închisoare).
2. Condamnă pe acelaşi inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, prev. de art. 12 al. 1 şi 2 lit. a din Legea nr. 678/2001, cu aplicarea art. 41 alin. 2 şi art. 13 Cod penal, cu aplicarea art. 74 alin. 1 lit. a, art. 76 alin. 1 lit. b Cod penal, la pedeapsa principală de 4 ani închisoare (în loc de 5 ani închisoare).
3 Condamnă pe acelaşi inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, prev. de art. 329 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 74 alin. 1 lit. a Cod penal, art. 76 alin. 1 lit. c Cod penal, la pedeapsa principală de 2 ani închisoare (în loc de 3 ani închisoare). În temeiul art. 33 lit. a, 34 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea, inculpatul urmând să execute în final pedeapsa principală de 4 (patru) ani închisoare.
.
Acum in noul cod penal infractiunea continuata sa schimbat in sensul ca fapta nemaiputand fi calificata ca atare decat daca este indreptata impotriva aceleiasi persoane ori aici nu este cazul.
Instanta a retinut ca aceste fost savarsite in anul 2002, respectiv infractiunea de trafic de persoane,cate o parte vatamata traficata; in luna februarie, in luna martie, in luna iulie , in luna august iar ultima in 10 octombrie 2002, iar in 04 oct 2002 a intrat in vigoarea acea lege a gratierii la care faptele de trafic de persoane erau gratiate.
Credeti ca avem vreo sansa sa solicitam instantei sa constate gratierea ptr acele fapte de trafic de persoane? Si practic ar mai ramane 1 singura fapta de trafic de persoane cea din 10 oct 2002, si astfel sa putem obtine o reducere de pedeaspa??
Exista macar vreo sansa?
Cel mai recent răspuns: dodonica , utilizator 16:23, 25 Iunie 2014
Eu personal nu vad posibil, sancţiunea aplicată nu depăşeşte maximul special prevăzut de legea nouă pentru infracţiunea săvârşită.
Dar aici nu e vorba decat constatare a faptelor gratiate, este un act de clementa! Atunci ce valoare ar mai f avut acest act de clementa daca faptele se pedepsesc in continuare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare fapte gratiate? dodonica dodonica Pe vechiul cod a ramas definitiva si pusa in executare urmatoarea solutie; 1.săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, ... (vezi toată discuția)
Iccj-masura supravegherii dodonica dodonica Teoretic s-ar putea obtine la ICCJ pedeapsa sub supraveghere la aceasta decizie; pentru săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pedeapsa noul cod? dodonica dodonica Buna ziua! Pentru aceasta pedeapsa pentru care condamnatul a executat deja 10 luni exista posibilitatea sa se solicite eliberarea sau micsorarea pedepsei? Una ... (vezi toată discuția)