avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... permis de lunga sedere in Romania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

permis de lunga sedere in Romania

buna ziua,
ma intereseaza aspectul legat de viza de lunga sedere pentru strainii membri de familie ai cetateanului roman (viza de tip D/VF).
Sunt cetatean moldovean. Fiica mea sta in Romania si e cetatean roman. Vreau sa demarez procedura pentru reintregirea familiei. Care este procedura de urmat in prezent, care sunt actele necesare ce urmeaza a fi depuse si unde le depun.
astept cu mare nerabdare ajutorul dvs. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: VerTrad1 , utilizator 13:45, 17 Mai 2010
Stimate domn,

Viza de tip D/VF o obtineti de la Ambasada Romaniei in Moldova, pe baza depunerii urmatoarelor documente:
- dovada legaturii de rudenie;
- dovada asigurarii medicale;
- certificat de cazier judiciar;
- dovada mijloacelor de intretinere.

Viza vi se va acorda in termen de maxim 30 de zile si va avea o valabilitate de 90 de zile. --- Avand in vedere experientele anterioare, va recomand sa dati un telefon inainte si sa confirmati cerintele ambasadei pentru eliberarea vizei D/VF. ---

Ulterior, venind in Romania, veti putea obtine o carte de rezidenta pe baza depunerii unor documente la Oficiul Roman pentru Imigrari. Va trebui sa aplicati pentru cartea de rezidenta cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea vizei D/VF.

Cartea de rezidenta o obtineti pe baza depunerii urmatoarelor documente:
- pasaport avand aplicata viza D/VF;
- cartea de identitate a fiicei dvs;
- documentul atestand legatura de rudenie - apostilat;
- dovada spatiului de locuit (daca fiica dvs. va ia in spatiu, trebuie si o declaratie notariala in acest sens)
- adeverinta medicala.

Cartea de rezidenta vi se va elibera intr-un termen de 90 de zile si va fi valabila 5 ani.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
ContSters126247, utilizator
multumesc mult pentru raspuns.
dar mai am nedumeriri. si anume: posed invitatia, in care este specificat, ca fiica mea se obliga sa acopere cheltuielile legate de intretinerea mea (cazare,hrana, asistenta medicala, bilet de transport etc), precum si cheltuielile privind retrimiterea mea in tara de domiciliu, in situatia in care nu voi respecta termenul de sedere in Romania.
la fel pe site-ul Ambasadei Romaniei in Moldova la paragraful "Documente obligatorii necesare tuturor categoriilor de vize de lunga sedere" scrie:
- asigurare medicala (30 000 euro), valabila pentru toata durata vizei (exceptie categoria D/VF pentru membrii de familie ai cetatenilor UE);
- certificatul de cazier juridic (exceptie categoria D/VF pentru membrii de familie ai cetatenilor UE). sa inteleg ca nu am nevoie de asigurare medicala si certificat de cazier juridic?
la fel nu-mi este clar cu dovada mijloacelor de intretinere. Ale cui dovezi de intretinere trebuie prezentate: ale fiicei sau ale mele.
nu va suparati ca sint atit de insistenta, dar pe site-urile cu informatii gasesti una, dar la ghiseu iti cer cu totul alta.
Pentru obtinerea vizei de lunga sedere pentru reintregirea familiei, membrii de familie ai cetateanului non UE/SEE trebuie sa depuna urmatoarele documente:
a. comunicarea Oficiului Roman pentru Imigrari;
b. dovada asigurarii medicale pe perioada valabilitatii vizei;
c. certificatul de cazier judiciar sau alt document cu aceeasi valoare juridica, eliberat de autoritatile din tara de domiciliu sau de resedinta a strainului.

Membrii de familie ai cetateanului roman vor depune urmatoarele documente pentru obtinerea vizei:
a. certificatul de casatorie sau, dupa caz, dovada existentei legaturii de rudenie sau a calitatii de partener;
b. dovada asigurarii medicale pe perioada valabilitatii vizei;
c. certificatul de cazier judiciar sau alt document cu aceeasi valoare juridica, eliberat de autoritatile din tara de domiciliu sau de resedinta a strainului.

Taxa de viza este de 120 Euro si se achita in statul in care faceti solicitarea.
Vedeti si [ link extern ]
@VerTrad1: asa cum am spus, cel mai bine ar fi sa dati un telefon la Ambasada, pentru ca va vor da toate informatiile necesare. Asa cum puteti vedea si de pe site-ul Ambasadei: "- secţia consulară îşi rezervă dreptul de a solicita documente suplimentare".

In legatura cu dovada mijloacelor de intretinere, aceasta trebuie facuta de solicitant.
Buna ziua! Revin cu precizari: am depus in sfirsit documentele pentru viza de tip D/VF. Din pacate, raspunsurile de mai sus au fost afisate in necunostinta de cauza. Nu am avut nevoie de asigurare, cazier sau dovedirea veniturilor... Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean eu cu cetatean non-eu si cartea de rezidenta Joana77 Joana77 Buna Ziua, Ma numesc Ioana si sunt cetatean roman si viitorul meu sot este cetatean indian.La anul in luna Ianuarie,ne vom casatori civil in India la ... (vezi toată discuția)
Obtinerea permisului de sedere in romania pentru un cetatean non-ue casatorit cu cetatean roman DErcan DErcan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la documentele necesare pentru a obtine dreptul de sedere in Romania de la Oficiul Roman pentru ... (vezi toată discuția)