avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale audit intern
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

audit intern

Buna ziua!
Doresc sa stiu daca un compartiment de audit din cadrul unei primarii (celelalte primarii nu au comp de audit) poate verifica activitatea unui ocol silvic pe care la infiintat primaria impreuna cu alte 2 primarii din zona si unii proprietari persoane fizice. Si daca da, pana la ce nivel se poate face auditarea? (la nivelul activitatii generale a ocolului sau numai la partea de administrare a fondului forestier al primariei ce doreste auditul). Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristi2011 Cristi2011 , Contabil 13:39, 28 Ianuarie 2014
HOTÃRÂREA nr. 1.086 din 11 decembrie 2013 pentru aprobarea Normelor generale privind exercitarea activităţii de audit public intern prevede:

1.4.3.1. Auditul public intern se exercită asupra tuturor activităţilor desfăşurate într-o entitate publică, inclusiv din entităţile aflate în subordine/în coordonare/sub autoritate, cu privire la formarea şi utilizarea fondurilor publice, precum şi la administrarea patrimoniului public.
1.4.3.2. Compartimentele de audit public intern auditează, cel puţin o dată la 3 ani, fără a se limita la acestea, următoarele:
a) activităţile financiare sau cu implicaţii financiare desfăşurate de entitatea publică din momentul constituirii angajamentelor până la utilizarea fondurilor de către beneficiarii finali, inclusiv a fondurilor provenite din finanţare externă;
b) plăţile asumate prin angajamente bugetare şi legale, inclusiv din fondurile comunitare;
c) administrarea patrimoniului, precum şi vânzarea, gajarea, concesionarea sau închirierea de bunuri din domeniul privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale;
d) concesionarea sau închirierea de bunuri din domeniul public al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale;
e) constituirea veniturilor publice, respectiv modul de autorizare şi stabilire a titlurilor de creanţă, precum şi a facilităţilor acordate la încasarea acestora;
f) alocarea creditelor bugetare;
g) sistemul contabil şi fiabilitatea acestuia;
h) sistemul de luare a deciziilor;
i) sistemele de conducere şi control, precum şi riscurile asociate unor astfel de sisteme;
j) sistemele informatice.

Daca ocolul silvic nu are constituita o structura de audit si acesta este în subordinea/în coordonarea sau sub autoritatea primariei, auditarea activitatii este o obligatie a primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea functiei de audit prin sistem de cooperare ionelamunteanu ionelamunteanu Buna ziua,intrebarea mea este urmatoarea:o persoana incadrata pe o functie publica de executie,auditor intern in cadrul unei primarii ,poate sa exercite ... (vezi toată discuția)
Audit intern primarie Lulica Lulica Buna ziua Am urmatoarea problema: primarul unei comune a descoperit ca serviciul contabilitate nu l-a informat cu privire la banii existenti in conturile de ... (vezi toată discuția)
Ocolul silvic achita taxa pe teren? nicollettaB nicollettaB daca Ocolul Silvic administreaza terenul-padure apartinand unei institutii publice, Ocolul are obligatia sa achite taxa pe teren ? (vezi toată discuția)