avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Ocolul silvic achita taxa pe teren?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Ocolul silvic achita taxa pe teren?

daca Ocolul Silvic administreaza terenul-padure apartinand unei institutii publice, Ocolul are obligatia sa achite taxa pe teren ?
Cel mai recent răspuns: nicollettaB , utilizator 19:01, 31 Martie 2016
Codul fiscal
art. 464 - Scutiri
(1) Nu se datorează impozit/taxă pe teren pentru:

a) terenurile aflate în proprietatea publică sau privată a statului ori a unităților administrativ-teritoriale, cu excepția suprafețelor folosite pentru activități economice sau agrement;

b) terenurile aflate în domeniul privat al statului concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosință, după caz, instituțiilor publice cu finanțare de la bugetul de stat, utilizate pentru activitatea proprie a acestora;
...
am o nelamurire Ocolul Silvic este o institutie publica cu finantare de la bugetul de stat?
dar conf art 463 alin (2) cod fiscal "Pentru terenurile proprietate publică sau privată a statului ori a unităților administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosință, după caz, oricăror entități, altele decât cele de drept public, se stabilește taxa pe teren, care se datorează de concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau de folosință, după caz, în condiții similare impozitului pe teren. În cazul transmiterii ulterioare altor entități a dreptului de concesiune, închiriere, administrare sau folosință asupra terenului, taxa se datorează de persoana care are relația contractuală cu persoana de drept public." nu revine sarcina fiscala Ocolului Silvic? multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe chiria platita la afi Andreiapolzan Andreiapolzan platesc chirie pentru terenul din jurul case...(curte) la AFI(fostul ICRAL) Circa financiara mi-a comunicat ca trebuie sa platesc si impozit pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Dubla taxare teren Ruxzara Ruxzara Buna ziua, azi am aflat cu stupoare ca, pe linga chiria pe care o platesc primariei pentru curte trebuie sa platesc si o taxa/impozitare catre institutia la ... (vezi toată discuția)
Conflict asupra competentei teritoriale la incasarea impozitelor carinas carinas Sunt functionar public si lucrez in domeniul impozitelor si taxelor locale. Rog a ma ajuta in descifrarea urmatoarei probleme: in cadrul institutiei avem un ... (vezi toată discuția)