avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru al doilea copil

Sunt in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani, pana in luna iulie 2014,dar urmeaza sa nasc al doilea copil in luna februarie.Stiu ca se suspenda indemnizatia pentru primul copil si voi beneficia pentru al doilea.Intrebarea este ce acte trebuie facute pentru intocmirea dosarului?Mentionez ca eu am beneficiat de indemnizatie pentru ca am fost studenta la master, la zi.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:43, 28 Ianuarie 2014
1. Nu se suspenda nici o indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Cand se va termina CC1 veti intra direct in CCC2 si veti avea aceeasi indemnizatie la pentru CCC1.

3. - Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana se termina CCC1 veti primi inca 600 lei pentru al doilea copil.
- Pentru aceasta, dupa ce se naste al doilea copil mergeti la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC1) si solicitati cei 600 lei si alocatia de stat pentru al doilea copil.

3. - Dupa ce se termina CCC1 mergeti tot la Primarie si solicitati indemnizatie pentru CCC2.
- Nu aveti nevoie de alte acte decat de copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizaþie pentru creºterea celui de al doilea copil - mamã elevã hidechel hidechel Buna , sunt eleva si beneficiez de indemnizatie 600+200 iar acum sunt la a doua sarcina si urmeaza sa nasc cu 2 luni inainte sa treaca cei 2 ani de la prima ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru crestere copil Alexeioana Alexeioana Buna ziua. Momentan ma aflu in perioada de crestere copil care va implini 2 ani pe 21.04.2017. Daca nasc un alt copil pana atunci perioada aceasta de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru al doilea copil AndreeaS02 AndreeaS02 Buna ziua, In prezent ma aflu in concediu crestere copil pana in luna septembrie. Sunt insarcinata si in luna iulie urmeaza sa nasc. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)