avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... dreptul la pensie definitiva
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

dreptul la pensie definitiva

Daca am 39 ani,4luni si 29 de zile stagiul total ,din care 20 ani,9luni si 7 zile in conditii normale de munca,4ani,4lunisi10 zile in grupa 1 (lg.3/1977), 9 ani ,8lunisi22zile in grupa 2 (lg.3/1977),stagiul aferent grupe/conditii de munca 4ani,6luni,perioade asimilate 1an, 11luni si 22 de zile. Mentionez ca sint nascut in 1952 ,luna Mai ziua 2, la ce data am dreptul legal conform celor aratate mai sus sa ies la pensie cu toate drepturile ? In prezent sint pensionat anticipat cu 18%. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 21:54, 12 Februarie 2014
Domnule Gabi din ce spuneti ,inseamna ca eu in loc de reparatie ,sint penalizat de 2 ori,prima ca nu mi sa recunoscut cei 4ani si 5 luni de grupa 1 si am pierdut 2ani(adica pen. de 18%)si acum cind in loc sa ies la pensie la 62 de ani ,mai i-mi fura inca 1,6 ani.eu nu mai inteleg nimic.nu credeti ca aici e vorba de hotie?eu am inteles ca treaba cu grupa 1 se aplica numai celor ce ies la pensie de acum ,nu face referire la cei ce ne aflam deja in pensie ?si de ce au venit cu prostia asta de 6 ani ?eu daca am lucrat 4ani si 5luni nu am nici un drept iar cel cu 6 ani are ?cine a fixat acesti nr. de ani de ce nu au zis ca numai cei cu60 de ani de grupa1 mie unul mi sa facut lehamite de toti ministri astia de nu mai stiu cum sa nu ne mai dea nici un ban .Sa le fie rusine de ce reparatie morala au facut !Va rog daca au aparut normele vreau sa le stiu si eu.Va multumesc si rusine celor ce iau asemenea hotariri!
Nu sunt norme, sunt .. hai sa le spunem instructiuni.( unde se dau exemple). Tabelul de reducere e valabil numai pt cei ce au minim 6 ani.
Desi nu sunt de specialitate, imi permit sa-mi spun parerea fata de acest caz, care ridica o problema foarte interesanta.
Eu cred ca nu trebuie sa faceti nici o cerere de recalculare sau trecere pe legea 380/2013 (cred ca nici nu va fi luata in calcul) pentru ca dumneavoastra veti ramane pe decizia initiala, cea din 02-05-2012 cu penalizarea de 18%, pana la data de 02-05-2014, cand veti trece la L.V. si vi se v-a anula penalizarea de 18%, si vi se vor adauga perioadele asimilate.
Daca s-ar recalcula pensia pe legea 380/2013 ar trebui sa vi se aplice incepand cu 02-01-2014 o penalizare de16,5% pana la 02-11-2015, varianta care, repet, nu cred ca este posibila.
Va doresc succes.
Aceste instructiuni nu trebuie sa le stim si noi ce cuprid?Sint secrete le interpreteaza ei cum vor ,asa cum au interpretat si datele de la accidentul aviatic?
Pensie limita de varsta la 63 ani si 6 luni.Atunci nu veti mai fi penalizat, dar pt ca treceti la limita de varsta datorita grupei de munca, la implinirea varstei de 63 ani si 6 luni depuneti cerere la casa de pensii asa cum v-am spus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare parțial anticipat Paius Genuta Paius Genuta Am 54 de ani și 33 ani munciți din care 16 ani grupa 2 pot ieși la pensie fara penalizare (vezi toată discuția)
Pensionare Barbusiion Barbusiion Buna Ziua , Sunt nascut in 18 08 1957 pot sa ma pensonez ,mentionez ca am o vechime de 36 ani 6 luni si 10 zile + armata 1 ansi 4 luni , dintre care aprox. ... (vezi toată discuția)
Pensie,incadrare la limita de varsta,sau anticipat cu penalizare? maryan1970 maryan1970 Buna ziua. Nascut 08 01 1950 din care 18 ani grupa a II a si varsta de pensionare fiind 63 de ani si 6 luni. Va rog sa imi spuneti cand pot iesi la pensie ... (vezi toată discuția)