guky890 a scris:
Am o intrebare cu privire la perchezitia informatica.
As dori sa stiu cum anume aceastea se realizeaza. Din cate am inteles se ridica doar harddisk-ul, nu tot calculatorul, corect? Ce garantie are insa "suspectul" ca datele de pe harddisk nu vor fi pur si simplu schimbate de catre procuror/politist/expert ? Se creaza un MD5 pentru imaginea harddisk-ului sau cum?
la perchezitia informatica se ridica orice device ce poate stoca sau transporta informatie: laptop, desktop, memorii flash, stickuri, HDD-uri, disckete....TOT!!
tot ce se ridica, se ridica in prezenta cuiva, cu martor si se sigileaza de fata cu el!
se cara tot la DIICOT in Stefan cel Mare, si acolo se realizeaza propriu-zis perchezitia electronica....ea incepe prin desigilare, doar in prezenta martorilor!
perchezitia se face live, tot in prezenta martorilor......
problema este ca IT-istii care efectueaza perchezitia, normal ca nu explica la martori ce fac ei acolo....asa ca martorii se uita cam ca curca la ce fac ei acolo, ca tot nu vor intelege ceva!....
ideea este ca daca ii banuiesti ca vor face ceva necurat(imposibil din punctul meu de vedere si ilegal!), acest lucru se face cu "amprente" electronice....adica raman urme ale trecerii lor pe acolo;deci, si ei la randul lor pot fi descoperiti prin aceleasi metode, la o sesizare....