avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inregistrare marca UE sau international
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inregistrare marca UE sau international

Buna ziua,
As avea o intrebare. Daca de exemplu am intregistrat o marca combinata in Romania, iar ulterior doresc sa o intregistrez si in UE sau International, insa intr-o tara am mai gasit una verbala, oarecum asemanatoare pentru cateva clase comune - ce sanse poate avea cererea mea?
- proprietarul marcii asemanatoare din Franta sa zicem, este anuntat de depunerea cererii mele? sau se poate accepta cererea fara tara in care exista marca asemanatoare?
Cel mai recent răspuns: Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU , Consultant proprietate industriala 15:10, 31 Ianuarie 2014
Multumes frumos pt ajutor. Constat ca marca internationala este foarte scumpa si totodata cred ca e mai simplu si mai sigur sa faci demersurile separat pt tara de care esti interesat. Ca si cost nu vad nicio diferenta ori ca le faci pe mai multe o data ori pe rand tot acolo ajungi.

Daca aleg de ex. inreg. comunitara - pot alege pentru fecare tara in parte dar dintr-un foc? astfel ca daca am vreo opozitie admisa sa fie doar pt o tara respectiva si nu pt tot UEul?

Ce sistem de monitorizare exista la nivel international atunci cand se depune o marca? in afara de TMview?

Verificand acum un slogan pt care l-am depus recent la osim - am observat ca acestia au hotarat sa-mi modifice nr de clase din cerere. Dupa parerea dvs, Consiliere psihologica se refera la clasa 44 sau 45?
Ultima modificare: Joi, 30 Ianuarie 2014
Kapy, utilizator
Inregistrare marca comunitara = depunere marca la nivel comunitar, adica la Oficiul Marcii comunitare din Spania. Acolo se depune cererea pentru toate tarile din UE si se aplica principiul "totul sau nimic".
Inregistrare international = extindere protectie marca nationala pentru anumite tari care pot fi sau nu in UE.
Monitorizarea marcilor nu o fac Oficiile ci consilierii in PI.
In momentul in care OSIM decide sa va modifice o clasa sau orice altceva in cerere trebuie sa va trimita o decizie in care sa fiti anuntat de acest lucru. In privinta consultantei in domeniul clasificarii, eu personal o fac contra cost. Poate gasiti alt consilier care sa va consilieze in mod gratuit cu privire la acest aspect.
Mult success!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare marca elena_neculau@yahoo.com elena_neculau@yahoo.com Adresez o intrebare specialistilor in domeniu. La inceputul lunii februarie 2014 am depus o cerere pentru inregistrarea unei marci. La acea data, in urma ... (vezi toată discuția)
Marca comunitara vs. marca inregistrata in romania Andreea.B Andreea.B Buna ziua, As vrea sa inregistrez o marca in Romania si in UE. 1. De pe site-ul OSIM imi dau seama ca s-ar putea sa fie mai avantajos sa inregistrez marca ... (vezi toată discuția)