avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza prin casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza prin casatorie

Buna ziua! problema mea este urmatoarea: fiind la munca in germania am intalnit o fata din india venita acolo la studii pentru un curs de specializare,curs care se termina la sfarsitul lunii martie. de la terminarea cursului visa ei va mai fi valabila cam o saptamana. intrebarea este: avem destul timp pentru a veni in romania si a ne casatori pentru ca ea sa nu fie nevoita sa mearga inapoi in india? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:47, 31 Ianuarie 2014
Stiti ca exista si posibilitatea sa va casatoriti la ambasada romaniei in germania si va trebuie urmatoarele acte ....insa din cate stiu eu este un pic mai dificil asa ca v-as recomanda sa angajati o firma specializata care sa faca astainsa am sa va scriu in mare ce acte va trebuie ...
. Incheierea casatoriei intre un cetatean roman si un cetatean strain
Pentru a se putea oficia incheierea casatoriei la Ambasada sau Consulatul roman, solicitantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
barbatul sa fi implinit varsta de 18 ani, iar femeia sa fi implinit varsta de 16 ani;
sa nu fie deja casatoriti;
sa prezinte documente de identitate valabile (pasapoarte) si dreptul de sedere in germania
legea tarii cetateanului strain sa nu prevada un impediment la casatorie.
Acte necesare pentru cetateanul roman
declaratia de casatorie, semnata la sediul Ambasadei;
pasaportul romanesc sau alte documente de identitate romanesti, valabile (care nu au expirat);
certificatul de nastere in original;
o declaratie scrisa si semnata personal, la sediul Ambasadei, din care sa rezulte situatia casatoriilor anterioare.
Situatia casatoriilor anterioare se dovedeste, dupa caz, cu urmatoarele:
- copia sentintei de divort sau a hotararii de anulare a unei casatorii anterioare;
- certificatul de deces al fostului sot;
- certificatul de casatorie anterior, cu mentiunea desfacerii casatoriei;
certificatul medical privind starea sanatatii sale, din care sa rezulte clar daca este sau nu apt pentru a incheia casatoria; acest certificate este valabil 14 zile de la data emiterii.
Acte necesare pentru cetateanul strain
declaratia de casatorie, semnata la sediul Ambasadei;
un document de identitate valabil (pasaport);
certificatul de nastere in original;
un certificat de celibat, eliberat de autoritatile competente ale statului al carui cetatean este, sau de catre misiunea diplomatica ori oficiul consular competent al acelui stat in Franta;
un certificat de cutuma privind conditiile de forma si de fond ale incheierii casatoriei potrivit legii statului al carui cetatean este. Acest certificat va fi eliberat, de asemenea, fie de autoritatile competente ale statului al carui cetatean este, fie de catre misiunea diplomatica sau oficiul consular competent al acelui stat in germania.
In cazul in care doriti aceasta casatorie sa o faceti neaparat in romania cred ca aveti timp ...procedura si actele sunt cam aceleasi ....
Casatoria cu un cetatean UE nu ii reinnoieste automat viza.

Dupa ce va casatoriti poate sa ceara viza de lunga sedere sau permis de sedere (nu stiu cum e in legislatia germana, la noi ordinea este intai viza apoi permis) de la autoritatile germane pe baza certificatului de casatorie. Asta desigur daca dvs. stati cu forme legale acolo, aveti serviciu, unde locui etc.

Sfatul de a va casatori la ambasada este practic, o puteti face si acolo nu trebuie sa veniti pana in Romania.
De asemenea luati in considerare sfatul de a consulta pe cineva specializat in astfel de probleme ca sa va explice cum poate obtine viza/permisul in conditiile legii din Germania .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria la ambasada romaniei in manila dintre o persoana romana si una filipineza popescuclaudiu popescuclaudiu buna ziua ...ma poate ajuta cineva in legatura cu actele personale , ca cetatean roman, ce trebuiesc prezentate la ambasada romaniei din manila in vederea ... (vezi toată discuția)
Casatorie mixta elfulina elfulina Buna ziua, as dori sa stiu daca cineva cunoaste legislatia in domeniul dreptului familiei din India? Daca da, care este varianta recomandata - casatorie ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean roman Taisia87 Taisia87 Buna ziua!Sant cetateanca a Republicii Moldova.Iubituk meu este cetatean roman cu permis de sedere in Republica Elena.Locuieste acolo de mai bine de 7 ani ... (vezi toată discuția)