avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... internship - reglementari juridice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

internship - reglementari juridice

Intentionez sa derulez un program de internship ( ca si antreprenor ).
Exista reglementari juridice in aces sens ?
CUm pot sa derulez acest program fara sa incalc legislatia muncii in vigoare ?

Trebuie cumva incheiat niste angajamente cu internii ? ( acestia nu sunt platiti )

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Instantlife , utilizator 12:44, 15 Aprilie 2009
Nu există nicio reglementare legală generală care să permită acest "internship"; există, însă, reglementări care sancţionează munca fără forme legale.
Chiar dacă site-urile de recrutări abundă în astfel de oferte şi chiar dacă potenţialii "interni" se înghesuie să muncească neplătiţi la firme mari care le oferă doar speranţa (iluzia) unei viitoare angajări, "internship"-ul (sau "practica neplătită") tot "muncă la negru" se numeşte şi rămâne în afara legii.

Dacă intenţionaţi să "internaţi" elevi sau studenţi, luaţi în calcul eventualele beneficii acordate de Legea 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2009
klewos, utilizator
Se poate asimila "internshipul" cu "practica" pentru studenti, desi va trebuie un acord de practica cu diversele institutii de invatamant.
Cititi Ordinul MECT nr. 3955/2008 - Cadrul general de organizare a stagiilor de practica - studii universitare de licenta si de masterat. In acest sens puteti deveni "partener de practica".
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2009
Instantlife, utilizator
Se poate asimila numai cazul particular al studenţilor, însă e nevoie de îndeplinirea unor condiţii pe care bănuiesc că iniţiatorul discuţiei nu le cunoştea şi încă nu le îndeplineşte.

[ link extern ]

Oricum, apreciez că aţi găsit acest ordin între sutele de kilograme de legislaţie secundară. :)
Eh, a facut parte dintr-o "tema de casa". Cand lucrezi cu "corporatii multinationale" nu prea te plictisesti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bursa privata si stagiu de practica Instantlife Instantlife Buna ziua, Bursele private sunt reglementate de L.376/2004 precum si de normele de aplicare aferente. Felul in care sunt definite le asimileaza burselor de ... (vezi toată discuția)
Ce spune legea priving stagiile de internship Chriss14 Chriss14 Buna seara. Vreau, va rog frumos, sa-mi explicati in detaliu care este situatia cu internshipurile neplatite si care sunt beneficiile companiei / angajatorului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost contactati de o persoana care participa la ... DoinaGeleriu DoinaGeleriu Buna ziua, Am fost contactati de o persoana care participa la un curs de formare profesionala si doreste sa faca practica la societatea noastra (locul sau de ... (vezi toată discuția)