avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... OUG nr. 34/2009
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

OUG nr. 34/2009

buna ziua!

sunt administratorul unei societati de intermediere, platesc impozit pe venitul microintreprinderilor trimestrial. va rog sa ma lamuriti ce e cu OUG nr. 34/2009 ca nu mai inteleg nimic...

1. impozitul forfetar e un impozit pe venit sau pe profit?ca ei zic ca e pe profit dar il calculeaza ca suma absoluta functie de venituri...

2. acest impozit forfetar se achita in 2009 pentru veniturile obtinute in 2008(desi pentru 2008 am achitat acel 3%=impozit pe venitul microintreprinderilor ) sau din 2010 pentru veniturile din 2009?

3. voi fi nevoit sa achit si impozitul de 3%(pe venitul microintreprinderilor) si acest impozit forfetar?
Cel mai recent răspuns: Andrea5 , utilizator 15:12, 26 Mai 2009
Actul normativ la care faceti referire s-a publicat in Monitorul Oficial de azi si nu stiu cati au apucat sa-l studieze, dar in cateva zile cu siguranta ne vom lamuri
buna.referitor la impozitul forfetar, am inteles ca s-a publicat in monitorul oficial, dar eu inca nu am gasit-o nicaieri pe net. nu a aparut inca?
intrebarea 2. o firma care nu a desfasurat niciodata activitate, nu a avut niciodata cheltuieli/venituri trebuie sa plateasca impozit? daca da, atunci din ce bani din moment ce nu a avut vreodata venituri?
Veniturile obtinute in 2008 au folosit doar la incadrarea firmelor in anumite limite din punct de vedere al impozitului pe profit sau pe venit de plata in 2009.OUG spune asa: Daca in 2009 esti microintreprindere si ai de plata la un moment dat 490 de euro impozit pe venit, platesti 500.Deci 500 este un minim de plata.Daca iese sa zicem, 600 euro, platesti 600 cat a iesit.Daca esti platitor de impozit pe profit, acelasi lucru, daca impozitul de plata este 430, platesti 500.Doar ca pentru anul asta, cat a mai ramas din el, sumele minime vor fi recalculate.
biancaz a scris:

buna.referitor la impozitul forfetar, am inteles ca s-a publicat in monitorul oficial, dar eu inca nu am gasit-o nicaieri pe net. nu a aparut inca?
.....


am gasit oug eu pe [ link extern ] /

Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
andtur, utilizator
nelamurita in continuare: ordonanta de urgenta 34 apare undeva pe net? si ce nu am inteles- este specificat undeva ceva referitor la firmele care nu au activitate? (vreau sa vad clar ca scrie undeva ca si firmele care nu au desfasurat vreodata activitate trebuie sa plateasca impozitul).multumesc.

Alte discuții în legătură

Propunere adresata consultantilor fiscali si expertilor contabili Ana Muntianu Ana Muntianu Avand in vedere ca pana luni proiectul OUG privind unele reglementari fiscale este supus dezbaterii publice, va propun sa sesizam organismele profesionale din ... (vezi toată discuția)
Procedura de infiintare a unui compartiment janina drula janina drula o primarie doreste infiintarea unui compartiment de achizitii publice deoarece asa prevede legea.In cadrul acestui compartiment functioneaza o singura persoana ... (vezi toată discuția)
Obligativitate prezentare facturi la decontarea cheltuielilor in trezorerie ionutz_vali1983 ionutz_vali1983 Prin ce lege contabilii de primarii sunt obligati sa prezinte alaturat ordinului de plata si facturile care se deconteaza la Trezorerie. Pun acesta intrebare ... (vezi toată discuția)