avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea c.i.m. pana la comunicarea deciziei de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea c.i.m. pana la comunicarea deciziei de pensionare

un salariat doreste sa se pensioneze anticipat si nu vrea sa mai lucreze pana la primirea deciziei de pensionare. Exista vreo lege care-i permite acest lucru? Cum inregistram in Revisal aceasta perioada?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 2 Februarie 2014
La noi in firma nu prea aproba directorul CFP. Oricum. CFP-ul este limitat la 90 de zile. Daca nu vine pana atunci decizia de pensionare?
In aceste conditii, alta solutie nu ar fi decat sa-si prelungeasca CFP-ul cu concediul medical.
In acest caz la ce data ii desfacem cim-ul. Cu data primirii deciziei de pensionare? Ce facem cu perioada dintre depunerea cererii de pensionare anticipata si primirea deciziei de pensionare? Ramane fara venituri?
Optiunile sunt cele enumerate de freeelis. Persoana respectiva are de ales: ori lucreaza si primeste bonificatia la pensionare, ori inceteaza CIM cu acordul partilor si pierde bonificatia.
E ori-ori ...
OK.Merci.

Alte discuții în legătură

Reluare cim cristinasova cristinasova Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cum operez un contract de munca a unei salariate care si-a dat demisia de la firma si dupa 2 saptamani s-a razgandit si vrea ... (vezi toată discuția)
Cfs si revisalul 22.08.2009 22.08.2009 As dori sa stiu daca concedile fara salar se opereaza in revisal si unde (vezi toată discuția)
Ajutor revisal nou Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am suspendat un contract de munca din data de 01.06.2011-31.08.2011 in revisal acum,caci nu am stiut ca se suspenda....,intrebarea mea este care sunt ... (vezi toată discuția)