avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea c.i.m. pana la comunicarea deciziei de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea c.i.m. pana la comunicarea deciziei de pensionare

un salariat doreste sa se pensioneze anticipat si nu vrea sa mai lucreze pana la primirea deciziei de pensionare. Exista vreo lege care-i permite acest lucru? Cum inregistram in Revisal aceasta perioada?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 2 Februarie 2014
Sau exista si varianta concedierii , astfel incat pana la primirea deciziei de pensionare sa primeasca somaj.
1. Uitati-va bine in CCM, este posibil ca acele salarii sa se acorde numai la pensionarea pentru limita de varsta.

2. Nu-mi aduc aminte sa fi vazut in CCM acordarea acestor salarii la pensionarea anticipata sau anticipata partiala.
Daca nu s-a observat/vazut intr-un ccm , asta nu inseamna ca nu se pot acorda.
1. Nu am precizat ca numai intr-un singur CCM nu am vazut asa ceva.

2. Referirea mea era asupra tuturor CCM inclusiv in CCMUNN existent pana in XII 2010.
Sunt destule ccm-uri care au o astfel de prevedere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare cim cristinasova cristinasova Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cum operez un contract de munca a unei salariate care si-a dat demisia de la firma si dupa 2 saptamani s-a razgandit si vrea ... (vezi toată discuția)
Cfs si revisalul 22.08.2009 22.08.2009 As dori sa stiu daca concedile fara salar se opereaza in revisal si unde (vezi toată discuția)
Ajutor revisal nou Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am suspendat un contract de munca din data de 01.06.2011-31.08.2011 in revisal acum,caci nu am stiut ca se suspenda....,intrebarea mea este care sunt ... (vezi toată discuția)