Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Diana, eu cred ca nu vorbim tocmai de acelasi lucru. Ideea de baza este ca din moarte cerebrala nu iti mai poti reveni, nici dupa o zi si nici dupa 100 de ani. Din coma, da,
Andreea, cu totii stim la ce te-a referit prin sintagma “moarte clinica”, si degetele mele au ales “coma” pt ca e mai scurt la tastare…
Deci cu alte cuvinte, v-ati da acordul pentru o prelevare post-mortem? Ca eu una, da.
Sa explic putin de ce nu vorbesc de donatia de organe in timpul vietii: stiu ca de regula ea se face din motive personale, pentru rude sau persoane apropiate, pe cand eu as vrea sa discutam despre donarea catre o persoana complet straina si fara vreun motiv anume.
In afara de a lasa " cu limba de moarte" dorinta noastra celor din familie, cum putem proceda pentru a face asta?
Cine garanteaza ca nu se va tasta (prin vreo fisa sau altceva) sintagma care-i trebuie cuiva pentru ca, vorba gabrielei, cineva are musai nevoie de niste organe.
Referitor la confuziile intre termeni, eu cred ca medicii stiu foarte bine sa le foloseasca si nu imi pun problema ca s-ar face erori in acest sens. Pana la urma fiecare isi stie profesia lui, si daca noua ne poate fi scuzata folosirea improprie a unor termeni, nu cred ca e cazul sa extindem aceasta sfera :)