avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Avans acordat furnizorilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Avans acordat furnizorilor

Sunt SRL.Am acordat unui furnizor pe baza de facture avans o suma pentru materii prime necesare procesului de productie.Care este monografia care trebuie
sa o aplic.Inregistrez facture care contine si tva? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 12:08, 2 Februarie 2014
Avansul la care faceti referire trebuie sa aiba la baza prevederi cuprinse intr-un contract .
Presupunand ca ambii parteneri sunt platitori de TVA,conform art.155 alin.(5) lit.d).din Codul fiscal,pentru orice avans incasat in legatura cu livrari de bunuri,trebuie emisa o factura.
Aceasta factura o veti inregistra :4091/4428=401 si plata 401=5121 si 4426=4428 daca aplicati sistemul "TVA la incasare".Plata in avans urmand a fi regularizata odata cu primirea produselor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura avans sanducatanas sanducatanas SRL incheie un contract cu un alt SRL pentru livrarea de materie prima,respectiv faina pentru brutarie.In baza contractului furnizorul se obliga sa tina pentru ... (vezi toată discuția)
Factura proforma? Lili86 Lili86 Cum se inregistreaza in contabilitate o plata efectuata pe baza unei facturi proforme? Dupa ce este confirmata plata furnizorul livreaza impreuna cu produsele ... (vezi toată discuția)
Avans furnizori modimpex modimpex buna ziua! as avea nevoie de un pic de ajutor in urmatoarea situatie: fac o plata prin banca catre un furnizor pe baza unei proforme; dupa doua zile imi vine ... (vezi toată discuția)