avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota indiviza -evacuare fortata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota indiviza -evacuare fortata

Buna ziua.Conform ultimei sedinte de scara ,la care nu am participat s-a luat hotararea ca eu si cei 2 vecini ai mei sa parasim spatiul de deasupra apartamentelor pe motiv ca e spatiu comun in vederea transformari acestuia in asociatie.Acest spatiu il folosesc de cel putin 15 ani si a fost o intelegere a vecinilor(fara acte) referitor la impartirea spatiilor comune:subsol,uscatori ,spalatorie.Mie si celor 2 revenindu-mi uscatorul.
Eu sunt de acord sa il eliberez cu conditia sa imi dea un spatiu locuit( nu plin de tevi) in subsol dar am constatat ca acestea sunt ocupate.
Acum cateva zile m au amenintat ca ma dau in judecata daca nu eliberez uscatorul(de circa 5mp, eu in contactul de vanzare -cumparare avand cota indiviza de 15mp).
Ce ma sfatuiti sa fac in aceste conditii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: covasa_dan , utilizator 21:44, 4 Februarie 2014
Inteleg caci conform legii sunt in imposibiliatea de a face ceva dar sunt sigur ca daca a ti fi in situatia mea sa aduc tot ce mi am pus pe iarna(si sunt destule borcane:( )in casa a ti gasi ceva.Am mai studiat un pic legile si le voi cere transformare in cote fractionale a cotelor indivize de catre o persoana autorizata.Alta solutie nu am trebuie sa incerc.Va multumesc
Din pacate sunt vecini din scara cei care ocupa restul spatiilor disponibile:spalatoria,beciurile ,spatiile de la fiecare nivel,inafara de cei doi de pe nivel unde avem toti 3 spatiul cu pricina.Va
multumesc
covasa_dan a scris:

Inteleg caci conform legii sunt in imposibiliatea de a face ceva dar sunt sigur ca daca a ti fi in situatia mea sa aduc tot ce mi am pus pe iarna(si sunt destule borcane:( )in casa a ti gasi ceva.Am mai studiat un pic legile si le voi cere transformare in cote fractionale a cotelor indivize de catre o persoana autorizata.Alta solutie nu am trebuie sa incerc.Va multumesc

Puteti sa faceti ceea ce spuneti dvs insa trebuie indeplinite mai multe conditii si mai trebuie ca toti proprietarii sa fie de acord cu acest lucru. Practic treceti acele spatii din forma de proprietate comuna perpetua si fortata in proprietate comuna obisnuita.

Insa nu e necesar sa recurgeti la un asemenea demers. Dvs va trebuie dreptul de folosinta al spatiului respectiv. Acest drept se poate obtine cu semnatura a 2/3 din proprietari (calculat in CPI)
Unde este aceasta conditie prevazuta?
Art 650 CC

Art. 650

Atribuirea în folosinţă exclusivă a părţilor comune

(1) Părţile comune pot fi atribuite coproprietarilor în folosinţă exclusivă numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalţi coproprietari.

(2) Decizia de atribuire în folosinţă exclusivă trebuie adoptată cu o majoritate de două treimi din numărul coproprietarilor şi al cotelor-părţi. În clădirile unde sunt constituite asociaţii de proprietari, decizia se adoptă de către adunarea generală, cu aceeaşi majoritate.

Alte discuții în legătură

Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota indiviza a proprietarilor catre un singur proprietar poppsq poppsq Detin in proprietate un apartament cu 2 camere intr-un bloc de locuinte cu 2 scari si 15 apart pe scara construit in 1986. Blocul are Asociatie de Locatari ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc la etajul 8, iar deasupra sunt 3 camere de ... FlorinaRamona FlorinaRamona Buna ziua! Locuiesc la etajul 8, iar deasupra sunt 3 camere de depozitare/uscatorii. Pe una a pus monopol administratora, pe una o familie, iar in cealalta ... (vezi toată discuția)