avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce înseamnã soluția ”dezînvestire” ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce înseamnã soluția ”dezînvestire” în acest caz?

Buna ziua
As dori sa stiu ce inseamna urmatoarele ,,concluzii" intr-un proces care nu a fost inca judecat,proces pentru partaj. Va multumesc anticipat.

Complet: Complet C4 Camera Consiliu
Tip solutie: Anulează cererea
Solutia pe scurt: Anulează cererea reconventionala.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 11:25, 6 Februarie 2014
Cererea de chemare in judecata a fost depusa in cursul lunii septembrie 2013,iar comunicarea de catre parat a fost primita in noiembrie 2013,punandu-ise in vedere un raspuns in termen de 25 de zile,astfel in acest termen s-a depus de catre parat intampinare si cerere reconventionala. De la inregistrarea acesteia nu am mai primit nici o comunicare. Incercand sa aflu in ce stadiu se afla acest dosar,am gasit ceea ce am afisat in continutul intrebarii mele.
Din ceea ce imi spune-ti dvs ,inteleg ca reclamantul si-a retras chemarea in judecata sau instanta I-a respins aceasta cerere??
Multumesc
Ar putea sa fie netimbrarea cererii sau nu ati dat raspuns la instanta la toate punctele din Comunicarea Aresei
Dar mai lamuritor este sa mergeti la arhiva si va veti lamuri
maryan_eu a scris:
Din ceea ce imi spune-ti dvs ,inteleg ca reclamantul si-a retras chemarea in judecata sau instanta I-a respins aceasta cerere??

Da, într-o exprimare uzuală instanța a respins cererea.

Înțeleg că dvs. aveți calitatea de pârât. Să știți că nu reușesc să îmi dau seama ce a făcut instanța în acest dosar.

Teoretic, lucrurile se întâmplă așa: reclamantul trimite o cerere de chemare în judecată la instanță, cerere pe care instanța trebuie să o citească. În situația în care instanța constată că cererea este incompletă, cere reclamantului, în scris, să o completeze cu datele lipsă. Dacă reclamantul trimite datele solicitate instanței, atunci aceasta comunică totul pârâtului, aducându-i la cunoștință că are obligația să depună întâmpinare. Dacă reclamantul nu comunică datele solicitate, atunci instanța anulează cererea fără să o mai comunice pârâtului.

În dosarul dvs. pare că instanța v-a comunicat cererea de chemare în judecată fără să o verifice în prealabil. Ulterior, verificând-o, a constatat că nu îndeplinește cerințele prevăzute de lege și i-a cerut reclamantului să o completeze. Reclamantul nu a răspuns iar instanța a anulat cererea. Ca să aflați cu certitudine ce s-a întâmplat, trebuie să vă duceți în arhiva instanței și să cereți dosarul. Însă, indiferent dacă vă duceți sau nu în arhivă, cererea de chemare în judecată a fost anulată.
asa este,cererea a fost anulata...am aflat ca cererea reconventionala a fost anulata pe motiv ca paratul a fost informat sa achite taxa de timbru , de o valoare exorbitanta dar asta e o alta poveste,insa acea citatie sau cum s-o numi nu a fost primita de catre parat fapt ce a dus la neonorarea ei.Cum putem face dovada ca nu am primit,cand toate citatiile si comunicarile se lasa pur si simplu in cutia postala,nu semneaza nimeni de primire?? Dar nu stim de ce a fost anulata si cererea de chemare in judecata,cererea reclamantului?? la dosar nu s-a putut ajunge deoarece se afla la judecator! 0 alta problema e taxa de timbru,defapt valoarea ei...se poate contesta? si daca cineva este in imposibilitatea de a o plati cum se procedeaza,ce se intampla? Este strigator la cer, ca din cauza taxei de timbru sa nu se poata continua desfasurarea procesului, unde doi oameni isi impart bunurile...stiu ,este de preferat sa se solutioneze pe cale amiabila dar in cazul in care nu se prefera asta ...te duci la o instanta
de la care te astepti sa dea solutia cat mai echitabil si mai rapid insa te tin ei pe loc din cauza unei taxe!!!
Scuze daca am suparat pe cineva cu asta,insa e inadmisibil!!!
Fie puteti ataca solutia innstantei, dar nu veti avea succes pt ca - la momentul la care s-a pronuntat - lipsea de la dosar taxa de timbru care a fost pusa in vedere prin adresa (atfel nu s-ar fi anulat) si astfel instanta a procedat in mod legal.

Sau introduceti o noua cerere, faceti totodata si cerere de ajutor public judiciar sub forma scutirii/reducerii/esalonarii de la plata taxei de timbru si astfel cererea nu va mai fi anulata ca netimbrata.

Alte discuții în legătură

Incheiere finala (dezinvestire) LDMUNTEANU LDMUNTEANU Complet: Camera de Consiliu Tip solutie: anuleaza cererea; Solutia pe scurt: Anuleaza cererea formulata de reclamantul .....Cu drept de cerere de reexaminare ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnã anularea cererii de chemare în judecatã ca netimbratã? TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.am avut un termen la un proces si ca solutie e-anulat-.ce inseamna mai exact?pt ca scrie ca,,admite exceptia netimbrarii,anuleaza cererea ca ... (vezi toată discuția)
Care este motivul respingerii actiunii ? cmgroup_08 cmgroup_08 sunt intr-un proces in calitate de debitor. am chemat in garantie o alta persoana. mi s-a admis cererea de chemare in garantie. nu am platit taxa de timbru pt ... (vezi toată discuția)