avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Onorariu infiintare asociatie non-profit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Onorariu infiintare asociatie non-profit

Vreau sa infiintez o asociatie non-profit si m-ar interesa care sunt onorariile cerute de avocati sau de persoana la care apelezi pentru consultanta si pentru infiintarea efectiva a asociatiei.
Multumesc.
grunwald a scris:

Nu cred ca se accepta in toate cazurile contract de comodat sub semnatura privata. Din ce stiu, cand cel care pune spatiul pentru sediu este si membru fondator al asociatiei si contractul e pe maxim 12 luni, merge cu semnatura privata. La declaratia scrisa pe propria raspundere data de proprietar daca instanta accepta e ok.

Contractul de comodat se poate incheia pe o perioada nedeterminata, daca cel care pune spatiul la dispozitie pentru sediu social este membru fondator al asociatiei. Nu trebuie atestat.:)
Daca sediu social este la un Cabinet de avocatura, termenul este de 1 an.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Cabinet de Avocat Gadea Cristian-Alin, Avocat
Se poate pt ONG sa fie sediul la avocat? Nu este o prevedere ce rezida din legea soc. com??? Eu nu stiu sa se accepte asa ceva!!
Am auzit si eu ca ar fi instante care nu accepta contractul de comodat decat autentificat notarial sau atestat avocatial... daca este adevarat, eu consider ca este un abuz. Nu exista baza legala pentru a considera ca un contract de comodat nu e valid in forma sub semnatura privata sau ca nu ar fi valid pentru demostrarea sediului unui ONG in fata judecatorie. Ca doar daca ONG-ul si-l falsifica, se lasa cu condamnare penala pentru cel care a comis falsul respectiv in inscris sub semnatura privata, ca depunerea lui la instanta ca dovada de sediu intruneste elementele infractiunii....

Nu vad nici temei ca un contract de comodat pentru sediu sa nu poata fi facut pe perioada nedeterminata si cu o persoana care nu face parte din asociatie... Daca era pentru sediu de firma, era altceva... dar pentru un ONG, comodatul e un act dezinteresat, si nu vad de ce ar fi ilegal ca un cetatean sa ajute in acest mod un ONG, cu titlu gratuit, asa cum poate face si donatii sau presta munca de voluntariat in favoarea ONG-ului.

Cat despre ideea de gazduire a sediului unui ONG la un cabinet avocatial, consider si eu ca nu exista baza legala pentru asa ceva. Ideea de "gazduire de sediu" este o exceptie si ca toate exceptiile consider ca e de stricta interpretare si aplicare si, din moment ce legea face referire expresa numai la sediul societatilor functionand pe Legea 31 / 1990, nu consider ca se poate interpreta extensiv textul si aplica prin analogie si pentru sedii de alte categorii de persoane juridice...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul de identitate sportiva zzanetta zzanetta Doresc sa infiintez un club sportiv , care sunt pasii pentru obtinerea certificatului de identitate sportiva? Deocamdata am obtinut disponibilitatea denumirii ... (vezi toată discuția)
Infintare asociatie marius131988 marius131988 Buna ziua As dori sa infintez o asociatie sportiva nonprofit in care pot sa primesc finantari atata in lei cat si in valuta care sa aiba ca obiect de ... (vezi toată discuția)
Club sportiv sau asociatie sportiva? avantaje si dezavantaje? luca_claudia72 luca_claudia72 va rog sa ma ajutati intr-o problema...care din cele 2 forme ar fi cea mai avantajoasa? care din ele e mai rapida si mai ieftina de infiintat? unde gasesc ... (vezi toată discuția)