avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Durata legala a timpului de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Durata legala a timpului de lucru

Daca un angajat are un CIM de 8 ore si doreste sa presteze si alte activitati in afara timpului de lucru, la alte companii,pe baza de contract, care este limita maxima a orelor admise de lege in care acesta poate munci? Isi poate incheia un alt CIM cu...de ex: 7 ore? sau trebuie sa se incadreze intr-un numar legal de ore pe zi/sapt/luna?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: rrramor , utilizator 12:11, 15 Aprilie 2009
Legislatia in domeniu limiteaza munca unui angajat la maxim 48 ore pe saptamana, inclusiv ore suplimentare, la un angajator.
Pe de alta parte, nu exista nici o interdictie legat de numarul de contracte de munca incheiate de catre o persoana cu mai multi angajatori. In consecinta, nu este ilegal sau interzis de-a avea 2 sau 3 contracte de munca chiar si cu 8 ore, insa sfatul meu ar fi , pentru a evita explicatii ulterioare in cazul controalelor, ca aceste contracte sa fie incheiate asa incat orele de munca sa nu se suprapuna, sau sa fie cu munca la domiciliu, etc.
Cu privire la cumulul de functii, codul muncii dispune:
Art. 35.
(1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
(3) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.

Nu se limiteaza numarul de contracte de munca incheiate, nu se dispune asupra unui anumit numar de ore.
Daca incheiati inca un contract individual de munca, poate sa fie cu timp integral - 8 ore/ zi. Daca incheiati mai multe contracte de munca pe langa cel existent de 8 ore, este recomandabil ca acestea sa fie cu timp partial.
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu timp partial tampau gabriela tampau gabriela Se poate angaja o peroana la mai multe societati cu contract de munca cu timp partial ? Exista o limita maxima a numarului de ore lucrate in total la mai multe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca sunt angajat ca si asistent personal cu 8 ore, ... simomates simomates Buna ziua, Daca sunt angajat ca si asistent personal cu 8 ore, CIM, incheiat cu o primarie din judet si ulterior am participat la un concurs pentru o ... (vezi toată discuția)
Norma de munca busubianca busubianca Buna ziua, As avea si eu o intrebare: Sunt angajata in functie de economist cu contract de munca(perioada nedeterminata), 8 ore in cadrul unei societati, in ... (vezi toată discuția)