avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare moneda virtuala bancomat!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare moneda virtuala bancomat!

Doresc sa amplasez un bancomat la care se poate cumpara moneda virtuala (bitcoin),nu reusesc sa gasesc niciunde ce am nevoie un SRL un PFA ce autorizatii,daca e posibil asa ceva la noi :frantic:

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alinalindragos , utilizator 20:20, 17 Martie 2018
Bitcoin? B-) Nici macar 0,0001% din populatie nu stie ce-i bitcoin-ul iar dupa ce afla, primele doua intrebari sunt: E legal asa ceva? Nu-i o inselaciune? Dupa ce le raspunzi ca e legal si real marea majoritate isi va da seama ca nu pricepe nici ce este bitcoin si nici de ce zici ca e legal.
Asadar, banuiesc ca veti avea o piata imensa formata din cei cinci-sase romani care stiu ce este bitcoin si mai stiu ca este legal. Lasand la o parte micul studiu de piata trebuie sa va scriu ca nu e simplu sa va raspund ce trebuie facut pentru a amplasa legal un aparat de schimb bitcoin. De ce nu e simplu? Pentru ca nu e deloc clar ce este bitcoin din unghiul de vedere al legislatiei romanesti. E valuta sau altceva?
Preambul: Dupa mintea mea suparator de neincapatoare si cam lenta, din punct de vedere monetar avem doua si numai doua categorii: moneda nationala si valutele. Tertium non datur. In privinta monedei nationale n-avem probleme de definitie pentru ca doar unu-i leul. Valutele sunt monedele nationale ale oricarui alt stat afara de Romania. Economistii au definitii mult mai lungi dar care spun cam acelasi lucru.
Unu. Eu nu stiu sa existe vreo defintie legala a valutei dar daca gresesc cumva, n-aveti decat sa ma trageti de urechi sau de par. Asadar, trebuie sa definim pe cont propriu bitcoin iar eu zic ca desi are multe dintre caracterele valutelor nu este, legal vorbind, moneda pentru ca lipseste tocmai ceea ce este pentru noi mai important: Autoritatea emitenta.
Doi. Daca bitcoin este considerat valuta atunci va trebuie o societate comerciala (SNC, SCS, SRL. SCA, SA) care sa aiba ca obiect de activitate CAEN 6619 - Activitati auxiliare intermedierilor financiare ... care sa fie autorizata conform disp. ORD. Min. Fin. nr. 664 din 14 mai 2012.
Trei. Daca nu este valuta atunci orice forma de desfasurare a activitatii comerciale e buna.
Hmm ...
Bun raspuns si clar,avand in vedere ca investitia e destul de mare plus chirie lunara la spatiu samd,ramane o ideie atunci pe viitor multumesc mult pentru raspuns =D>
Imi cer scuze, nu am inteles ce ar livra bancomatul daca moneda e virtuala?? Doar o chitanta? si apoi cum valorifici virtual o chitanta?
@ludo
cititi aici [ link extern ]
apoi, daca nu intelegeti ceva, reveniti.
Ah, sa nu uit! Cititi si ce am scris eu mai sus.
Imi place ca, in final, incearca cineva sa se foloseasca de evolutia informatica! :yeah: Bineinteles ca nu multi cunosc aceste aspecte si, cu atat mai mult, multa apa va mai curge de la robinete pana ca legislatia sa fie armonizata cu actualitatea (vezi cazul domnului cu tableta furata) #-o

Alte discuții în legătură

Bitcoin (?!) cum ii inregistram in contabilitate? meridiane meridiane Buna, are careva idee cum inregistrez bitcoinii in contabilitate? Sunt o moneda virtula nou aparuta. Pt cei care au auzit prima data de ei vedeti aici ... (vezi toată discuția)
Online business Brudici Brudici Salut. Impreuna cu un prieten as vrea sa deschid un website international de intermediere/vanzare/cumparare de bunuri virtuale. Am intrebari in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Dividende in euro? raduma raduma Am un srl si un cont bancar cu euro. As vrea sa stiu daca pot primi dividende in euro? Care sunt conditiile? Daca in Romania nu se poate, atunci pot sa-mi ... (vezi toată discuția)