avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA norma venit si inutilitatea bonurilor fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA norma venit si inutilitatea bonurilor fiscale

Buna ziua,
Am un pfa la norma de venit, neplatitor de tva, cod caen 4776 si as dori sa aflu de ce ma pot amenda organele fiscale pentru neemiterea de bon fiscal (ne urmaresc de 1-8 martie cand este foarte aglomerat si ne este aproape imposibil sa dam aceste bonuri).Sunt cu toate platile la zi.............impozit, sanatate si toate celelalte pe care statul le-a stabilit..........nu noi deci nu fac nici o evaziune.
Multumesc!
Buna ziua,

Avand ca si domeniu de activitate comert cu amanuntul aveti obligatia sa detineti casa de marcat fiscalizata pe fiecare punct de lucru unde desfasurati aceasta activitate si sa eliberati bonuri fiscale pentru vanzarile cu amanuntul.
Baza legala:

OUG nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu modificarile si completarile ulterioare, republicata;
HG nr. 479/2003 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata;

Pe de alta parte, si PFA pe norma de venit are obligatia completarii RJIP la rubrica incasari.
Aceste incasari se inregistreaza pe baza unor documente justificative, cum ar fi: bonuri fiscale, chitante eliberate, extrase de cont.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comercializare case de marcat in romania luizacsinte luizacsinte Ati putea sa imi dati ceva informatii despre comercializarea caselor de marcat (dintr-un stat membru UE) in Romania? In principiu ce autorizatii, avize, ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat Ganoderma13 Ganoderma13 Am un PFA , cod CAEN 9604 (activitati intretinere corporala). De la infiintare eliberez chitante si nu bon fiscal, contabila imi spune ca nu e obligatorie casa ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat danielag30 danielag30 sunt persoana fizica autorizata,comert flori,impozit pe activitate independenta,este necesar sa-mi cumpar casa de marcat? (vezi toată discuția)