avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Vreau sa vand un software facut de mine
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Vreau sa vand un software facut de mine

Ideea e ca nu am prea multe idei despre acest subiect.
Practic, ce vreau eu sa fac este sa creez un software, dupa care sa il vand ori prin CD-uri, ori pe internet (download).
As vrea sa aflu cele mai simple metode prin care as putea face asta.

Am apelat la acest site deoarece nu am gasit nimic pe net care sa ma lamureasca din punct de vedere juridic.
M-am gandid ca ma puteti ajuta :D
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
axelboy79, utilizator
Cel mai recent răspuns: axelboy79 , utilizator 10:57, 6 Februarie 2014
In primul rand ar trebui sa verificati daca din punct de vedere tehnic aveti dreptul de a vinde.
Adica sa nu existe drept de autor pe ceea ce vreti sa vindeti.
Ati verificat acest lucru?
Programul pe care doresc sa il vand este facut in totalitate de mine.
Din ceea ce spuneti, inteleg ca, de fapt, vreti sa acordati licente ne-exclusive pentru utilizarea programului software pe care l-ati creat (si pentru care ar trebui sa aveti toate drepturile de autor - asupra codului-sursa, a interfetei grafice, etc.).

Aveti nevoie de un document - contract clasic sau Termeni si Conditii - in care sa fie detaliata corect modalitatea in care programul software poate fi folosit de catre utilizatori.

Daca "vindeti" porgramul software pe CD, veti avea unele obligatii legale suplimentare.
Exact, licente!
Sa inteleg ca daca doresc sa vand licenta pe internet (printr-un cont in banca), nu am nici o obligatie legala si, in schimb, prin intermediul CD-urilor am?
Problema este ca nu gasesc un site unde sa urmaresc pasii concreti.
Multumesc pentru raspunsuri pana acum :D.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare marca sau copyright dariusmihai dariusmihai Buna ziua. Numele meu este Darius Mihai si am cateva nelamuriri referitoare la inregistrarea unui program software. Am postat la adresa ... (vezi toată discuția)
Este legala folosirea acestui program pentru descarcare fisiere? ContSters224507 ContSters224507 Este legal sa folosesc internet download manager pentru a descarca de pe scribd un pdf privat cu drepturi de copyright (care nu are optiune de download) daca ... (vezi toată discuția)
Legalitate vanzare dvd/cd microsoft windows 10 Cipriandan93 Cipriandan93 Buna ziua, Avem o curiozitate, este legal sa comercializezi sisteme de operare Microsoft Windows 10 pe suport USB/CD/DVD pe teritoriul Romaniei fiind o ... (vezi toată discuția)