Ideea e ca nu am prea multe idei despre acest subiect. Practic, ce vreau eu sa fac este sa creez un software, dupa care sa il vand ori prin CD-uri, ori pe internet (download).
As vrea sa aflu cele mai simple metode prin care as putea face asta.
Am apelat la acest site deoarece nu am gasit nimic pe net care sa ma lamureasca din punct de vedere juridic.
M-am gandid ca ma puteti ajuta :D
In primul rand ar trebui sa verificati daca din punct de vedere tehnic aveti dreptul de a vinde.
Adica sa nu existe drept de autor pe ceea ce vreti sa vindeti.
Ati verificat acest lucru?
Din ceea ce spuneti, inteleg ca, de fapt, vreti sa acordati licente ne-exclusive pentru utilizarea programului software pe care l-ati creat (si pentru care ar trebui sa aveti toate drepturile de autor - asupra codului-sursa, a interfetei grafice, etc.).
Aveti nevoie de un document - contract clasic sau Termeni si Conditii - in care sa fie detaliata corect modalitatea in care programul software poate fi folosit de catre utilizatori.
Daca "vindeti" porgramul software pe CD, veti avea unele obligatii legale suplimentare.
Exact, licente!
Sa inteleg ca daca doresc sa vand licenta pe internet (printr-un cont in banca), nu am nici o obligatie legala si, in schimb, prin intermediul CD-urilor am?
Problema este ca nu gasesc un site unde sa urmaresc pasii concreti.
Multumesc pentru raspunsuri pana acum :D.