avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita-executor bancar.Rog ajutor!
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita-executor bancar.Rog ajutor!

Am avut un credit pe societate,societate care se afla in faliment,sunt garant ipotecar cu locuinta proprie,am platit bancii foarte multi bani,dupa un timp am observat ca nu au oprit dobanzile si penalitatile cum spune legea 85/2006,art 41(mentionez ca nu s-a facut nici un plan de reorganizare,acum societatea se afla in faliment).La un moment dat am primit acasa PUBLICATIE DE VANZARE,am facut contestatie cu suspendare si anulare a actelor de executare.In timp ce eu plateam bancii,banca a inceput executarea fara sa stiu nimic(va rog sa ma credeti),cel putin de 2 ori pe saptamana eram la banca sa gasesc solutii sa achit acest credit.Am obtinut un acord de vanzare pe unul dintre imobilele ipotecate care suna asa...''PRECIZAM CA PENTRU IMOBILUL DESCRIS ATI ACHITAT PANA IN PREZENT SUMA DE.....MENTIONAM CA RADIEREA IPOTECII SE VA FACE IN MOMENTUL IN CARE SUMA DE .....VA FI VIRATA IN CONTUL.....
Practic am reusit sa vand unul dintre imobilele aflate in garantie,cu avans si cu restul de plata in 6 rate.Actul notarial a fost incheiat in prima saptamana a lunii IANUARIE 2011.Restul sumei clientul trebuia sa-l achite in 6 luni.Cand am facut contestatia la Judecatorie am constatat ca executorul bancar a eliberat RADIEREA ipotecii in a doua saptamana de la semnarea actului la notar,FARA SA PRIMEASCA RESTUL DE BANI!!!!!!Restul banilor clientul la platit in luna Iunie 2011.
Se vede clar si din alte aspecte ca executorul bancar are interese ascunse.
Ce pot face acum,sunt in proces de contestare executare silita,inca nu a inceput fondul,am multe motive de contestatie ,dar nu stiu cum sa ma lupt cu executorul,....as vrea sa fac o cerere de recuzare a executorului bancar,asta ca nu mai am bani si pentru cautiune care este imensa!!!!
ROG AJUTOR URGENT!!!!AM TERMEN LA INSTANTA PE 10.10.2011
MULTUMESC ANTICIPAT!!!
problema este la banca,executorul este "angajat de banca"
mdcc a scris:

Cand o persoana fizica raspunde in solidar cu persoana juridica asupra unui imobil gajat,(mentionez ca persoana juridica se afla in faliment,fara procedura de organizare efectuata anterior)drepturile si obligatiile sunt aceleasi in ceea ce priveste banca(se mai pot calcula dobanzi si penalitati pentru creditul persoanei juridice ,persoanei fizice)?Rog raspunsuri abilitate!


interventie moderator

Va rog sa nu mai postati , o discutie/discutii ce continua o alta discutie, deja postata, sau topicuri dublate.Acestea sunt sterse conform disp. Regulamentului de postare.
Posibil ca sa fiti si banata daca repetati incalcarea Regulamentului.

Multumesc.

Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
@mdcc a scris:
"Vineri, 28 Octombrie 2011, 00:20
Subiect: NU ATI AUZIT DE ASA CEVA!!!
Supun atentiei dumneavoastra urmatorul text si vin si cu o rugaminte,ce pot sa mai fac?
In luna iunie ma trezesc cu Publicatie de vanzare asupra imobilului meu,cu care am girat pentru o societate,care se afla in faliment,fara Plan de organizare depus,introduc in termen contestatie la executare,cer suspendarea executarii si anularea tuturor actelor de executare.Ma deplasez la banca,duc instiitare si certificat de grefa,asta cu o zi inainte de licitatie.Apoi ma duc in ziua licitatiei la banca sa vad ce se intampla,licitatia nu s-a tinut,mai mult executorul bancar nici nu era in banca,am facut o adresa catre banca care am si inregistrat-o la ei unde spun ca nu s-a tinut licitatia si doresc sa se emita alta Publicatie,sa se reia procedura de la primul pas,sa fiu anuntat de emiterea altei Publicatii.Intre timp in instanta pierd pe exceptia de tardivitate,...nu am inteles nici astazi cum,deoarece am introdus in termen legal contestatia,depunand la instanta de doua ori confirmarea de primire a Publicatiei de vanzare,de mentionat ca pana cand am primit Publicatia nu mi-sa adus la cunostinta faptul ca s-a inceput executarea silita impotriva mea.A doua zi dupa ce instanta mi-a dat respingere pe tardivitate a contestatiei,executorul bancar a emis o alta Publicatie de vanzare,cu termen de licitatie...... peste 13 zile de cand a emis noua Publicatie,si cu o valoare de vanzare cu 25% mai mica decat evaluarea initiala,in contextul in care el nu a tinut licitatia anterioara.Din nou fac contestatie la instanta,cer suspendarea executarii si anularea actelor de executare,scot certificat de grefa ,fac instiintare catre executor sa opreasca licitatia deoarece s-a deschis o noua contestatie,o duc executorului,il pun sa semneze si stampileze de primire a adresei si a certificatului de grefa si plec de la banca ,ma intorc adoua zi si stupoare.....executorul vrea sa tina licitatia......si o tine....incheiem un proces verbal unde este stipulat ca i-am adus la cunostinta faptul ca s-a depus o noua contestatie pe rol in care cer suspendarea si anularea actelor de executare si ca eu consider ca licitatia este ilegala,semnam amandoi si el stampileaza procesul verbal,dupa care plec.
1.A SAVARSIT EXECUTORUL BANCAR FAPTA PREVAZUTA DE ART.246 COD PENAL?
2.POT CERE RECUZAREA LUI IN DOSARUL PRIVIND CONTESTATIA ?
3.CE POT FACE IN CONTINUARE?
Multumesc anticipat celor ce au avut rabdarea sa citeasca cele relatate si multumesc din suflet celor care imi vor raspunde!!!"

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

@alimanescu george a raspuns:
"Data post: Vineri, 28 Octombrie 2011, 10:56
In opinia mea, executorul bancar a savarsit infractiunea de abuz in serviciu. In situatia in care a intocmit si un proces verbal in care atesta ca a tinut licitatie, a savarsit si infractiunea de fals intelectual (289 CP). Tot infractiunea de fals intelectual trebuie sa fi fost savarsita si cu cazia intocmirii dovezii de comunicare a somatiei (probabil acesta este motivul pentru care contestatia v-a fost respinsa ca tardiva), in conditiile in care somatia nu v-a fost comunicata, ci vi s-a comunicat direct publicatia de vanzare.

P.S. Referitor la titlul topicului : Va rog sa ma credeti, am mai auzit de astfel de situatii. Nu sunteti prima persoana careia i se intampla asemenea abuzuri. Probabil ca executorul are deja si un cumparator, care intentioneaza sa cumpere la un pret cat mai mic.

ultima data editat de Alimanescu George pe data de Vineri, 28 Octombrie 2011, 10:59"

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

:offtopic:
@mdcc va rog, nu mai postati topicuri cu acelasi subiect.Continuati subiectul, aici:
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicatie de vanzare elenaeu1 elenaeu1 Publicatia de vanzare la licitatie a unui imobil este obligatoriu sa se faca si intr-un ziar de larga raspandire ? Este o incalcare de procedura daca debitorul ... (vezi toată discuția)
Ce pot face sa opresc executarea silita? mdcc mdcc buna ziua, supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie: -sunt la a treia licitatie,pe primele doua le-am contestat,la cea de a treia nu am primit ... (vezi toată discuția)
Publicatie vanzare edusa edusa am primit o publicatie de vanzare de la un executor judecatoresc in care sunt anuntata ca mi s-a scos apartamentul la licitatie. as avea si cateva intrebari ... (vezi toată discuția)